20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

Actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Sibiului, aproape de final

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Primăria Sibiu a primit din partea companiei care derulează proiectul de  actualizare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă forma finală, care include o analiză a mobilității urbane actuale și vine cu propuneri, soluții pe care administrația le poate lua în viitor pentru dezvoltarea orașului și a transportului de persoane și mărfuri.

„Sibiu în anul 2030 va fi un important nod la reţeaua naţională și europeană prin traseul reţelei transeuropene de transport rutier, axa Nădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Orăştie – Sebeş – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Drajna – Cernavoda – Constanţa, care realizează legătura Vest – Est, Aeroportul Internaţional Sibiu, iar în același timp, la nivel regional va constitui un pol de conexiune între celelalte judeţe ale Regiunii Centrale și regiunile vestice și sudice ale ţării, fiind un punct de intersecţie pe axa est-vest și nord-sud. În același timp, la nivel naţional, Municipiul Sibiu și zona sa de influenţă va deveni un important centru de producţie și logistică, fiind ușor accesibilă atât pentru forţa de muncă cât și pentru investitori”, se arată în studiul realizat de consultanții contractați de Primăria Sibiu pentru a analiza situația transportului din municipiul Sibiu.
Planul conține mai multe capitole care includ o analiză a situației existente din punct de vedere al transportului public și de marfă, al mijloacelor alternative de deplasare și al managementului traficului, precum și identificarea zonelor cu complexitate ridicată din punct de vedere al mobilității, o evaluare a impactului actual al mobilității din Sibiu din punctul de vedere al mediului, accesibilității, siguranței și calității vieții, precum și viziunea de dezvoltare a mobilității urbane în Sibiu în următorii ani, direcțiile de dezvoltare a mobilității și propuneri de proiecte, inclusiv prioritizarea acestora. Primnăria va dispune, de asemenea, de un plan de acțiune și de monitorizare a implementării.
Cei care au lucrat la evaluarea mobilității orașului susțin că „Municipiul Sibiu încă prezintă probleme la nivelul infrastructurii de bază – mobilitate redusă în anumite zone, infrastructură și servicii publice depășite sau comunităţi defavorizate, afectând calitatea vieţii și a spaţiului urban”.
Printre propunerile regăsite în plan se numără planificarea și punerea în aplicarea unei reţele coerente de piste de biciclete, creșterea calităţii și atractivităţii spaţiilor publice, sprijinind astfel calitatea vieţii locuitorilor dar și a celor care tranzitează zona, eliberarea spaţiilor publice de parcări la stradă prin construirea de parkinguri în zonele rezidenţiale și centrale.
Documentul se află în acest moment în dezbatere publică și poate fi consultat pe site-ul primăriei, la https://www.sibiu.ro/primaria/mobilitate_2030
Planul de mobilitate, în forma actualizată, urmează să fie aprobat de Consiliul Local Sibiu și să fie utilizat de administrația sibiană pentru strategiile viitoare de dezvoltare a transportului și mobilității în oraș și în jurul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect