Amenajarea malurilor Cibinului, într-o nouă procedură de achiziție

Amenajarea malurilor Sibiului intră într-o nouă procedură de achiziție. Cei 3, 5 km ale malurilor Cibinului, dintre strada Maramureșului și șoseaua de centură a Sibiului continuă cu o nouă procedură de achiziție pentru elaborarea documentațiilor necesare în vederea realizării proiectului: studiul topografic, cel geotehnic și cel de trafic, studiul de fezabilitate, studiul hidrotehnic, precum și întocmirea dosarelor și obținerea diverselor avize și acorduri necesare din partea instituțiilor abilitate. Firmele interesate sunt așteptate să depună ofertele până în data de 4 octombrie, ora 15.00, prin intermediul SICAP. Termenul de realizare a acestor documentații este de 3 luni de la semnarea contractului.

În paralel, Primăria Sibiu face demersuri pentru a continua acest proiect și pe restul lungimii malurilor, în amonte și în aval de porțiunea deja în lucru, și anume:

  • Tronsonul II: între zona „La Cascade” (cartier Turnișor) și calea ferată de pe Șoseaua Alba Iulia și
  • Tronsonul III: între șoseaua de centură a Sibiului (strada Podului) și str. Ștefan cel Mare.

Scopul continuării acestui proiect este conectarea cartierelor Turnişor, Ștrand, centru, Terezian, Reșița și Gușterița prin extinderea pistei de biciclete de-a lungul râului Cibin cu încă 5,1 km, lungimea însumată a celor două tronsoane menționate. Pistele vor lega și trei dintre cele mai mari obiective de petrecerea timpului liber pentru care Primăria Sibiu a inițiat proiecte: centrul pentru sport și agrement proiectat a fi realizat în zona “La Cascade”, noul parc din zona Tilișca și Gușterland, o zonă pentru cicloturism și agrement planificată a fi realizată pe Dealul Gușteriței.

Prin tema de proiectare și această procedură de achiziție, administrația locală a trasat liniile generale ale proiectului pe care ofertantul cu care se va semna contractul în urma procedurii va trebui să le aibă în vedere:

  • Realizarea de-a lungul malurilor a unor piste pentru biciclete și a unor alei de promenadă cu spații pentru relaxare
  • Crearea unor pasarele ciclo-pietonale care să conecteze cele două maluri
  • Amenajarea spațiilor verzi în urma intervențiilor
  • Instalarea unui iluminat public ecologic

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect