22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Bani pentru Sibiu. 136 de milioane de lei pentru 26 de clădiri publice și private

Cele mai citite

Încep să vină banii din PNRR pentru proiectele municipalităţii. “Am fost înștiințați cu privire la aprobarea finanțării din PNRR, a proiectelor pe care le-am depus pe componenta 5 – Valul renovării. Am obținut astfel o finanțare în valoare totală de 135,7 milioane lei pe cele 9 proiecte depuse în primul apel. Am mai depus încă 8 proiecte în cadrul apelului 2, pe aceeași componentă, în valoare de 68 de milioane de lei, pentru care așteptăm demararea evaluării”, afirmă Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Prin urmare, pe componenta C5 Valul renovării, Primăria Sibiu are deja aprobate finanțările pentru Reabilitarea a 6 clădiri publice pentru îmbunătățirea eficienței energetice: Școala nr. 25, școala N. Iorga, Şcoala Regele Ferdinand, Colegiul Național O. Goga, Liceul O. Ghibu și grădinița Elefănțelul Curios şi renovarea energetică a 20 de blocuri situate în mai multe zone din oraș. Atât în cazul proiectelor de reabilitare a clădirilor publice, cât și în cel al renovării blocurilor este inclusă și achiziția și montarea unui număr total de 10 stații de încărcare a mașinilor electrice/hibrid.
Până în prezent Primăria Sibiu a depus un total de 30 de proiecte pe PNRR, în valoare totală de 500 de milioane de lei, reprezentând finanțări europene nerambursabile cu ajutorul cărora Sibiul va continua să se dezvolte. De asemenea, Primăria Sibiu spune că pregătește proiecte pentru celelalte componente ale PNRR și pentru Programului Regional Centru, pe care le va depune imediat ce se deschid liniile de finanțare.

banner

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect