5.2 C
Sibiu
marți, februarie 20, 2024

Luni se aprobă bugetul Sibiului: 1,17 miliarde de lei

Cele mai citite

Primăria și Consiliul Local Sibiu vor dezbate, luni, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre privind adoptarea bugetului municipiului Sibiu pe anul 2024. Valoarea totală a bugetului din acest an se cifrează la 1,17 miliarde de lei, cel mai mare buget din 1990 încoace. Proiectul bugetului a crescut cu aproape 20 milioane de lei față de estimarea de buget de luna trecută făcută de conducerea Primăriei Sibiu.

„Bugetul este unul consistent, în ciuda faptul că, prin măsurile economico-fiscale, Guvernul a redus veniturile municipalităților O sursă importantă de venit în anul 2024 o reprezintă fondurile europene nerambursabile pe care Primăria Sibiu le-a atras în cadrul PNRR și în Programul Regiunea Centru, pentru finanțarea celor 43 de proiecte aflate în curs de implementare. Bugetul este unul consistent, în ciuda faptul că, prin măsurile economico-fiscale, Guvernul a redus veniturile municipalităților, oprind la bugetul de stat o parte mai mare din impozitul pe venitul global.

Sibiul gestionează în mod eficient resursele financiare și se bucură de o independență și o autonomie financiară a bugetului local, prin prisma veniturilor proprii încasate, precum și a sumelor rambursate din fonduri europene nerambursabile, în proporție de aproximativ 90% până la finele lui 2023, diferența urmând a fi rambursată în 2024. Aceste sume ne-au ajutat să echilibrăm bugetul și să compensăm pierderile generate de modificările legislative, chiar dacă sumele reduse ar fi fost necesare și utile în contextul numărului mare proiecte de dezvoltare pe care le derulăm”, a precizat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Investiții importante la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”

Clădirea Colegiului Național Pedagogic "Andrei Șaguna" va fi modernizată și mai eficientă energetic în urma derulării unui proiect de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect