21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Centura Mediașului, finalizată până în decembrie 2023

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

 

Primăria Mediaș a semnat, astăzi, la sediul CJ Sibiu, un parteneriat de implementare a proiectului privind Centura municipiului, cu Ministerul Transporturilor.

banner

 
“Locuitorilor din Mediaș li s-a promis această lucrare de prea multe ori. Astăzi, împreună cu primarul Gheorghe Roman, facem un pas concret, unul rezultat din implicarea continuă a vicepremierului Raluca Turcan în asumarea acestui demers la nivel central și din preocuparea reală pe care Primăria Mediaș a demonstrat-o față de acest subiect de când Gheorghe Roman a preluat administrația locală”, a spus Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a precizat că primul pas în cadrul acestui proiect va fi actualizarea studiului de fezabiitate, după care vor urma întocmirea proiectului pentru autorizarea construcției, a proiectului pentru organizarea executției, a celui tehnic de detalii de execuție și, în final, execuția propriu-zisă a lucrărilor.
„Toate etapele nu vor depăși luna decembrie a anului 2023, din punctul nostru de vedere, al partenerului”, a precizat Bode.
Primarul Mediașului, Gheorghe Roman, consideră că „Primăria Mediaș are experiența necesară în atragerea de fonduri europene, în așa fel încât să poată să promoveze și acest proiect important pentru oraș și pentru nordul județului”
Prezentă la eveniment, Raluca Turcan, vicepremierul României, a precizat că Guvernul Orban a alocat finanțare pentru acest proiect.
„E un proiect despre care s-a vorbit foarte mult până acum, însă pași concreți nu au fost făcuți. Chiar dacă Guvernul Orban a alocat finanțare prin bugetul de stat pentru acest proiect, din cauza întârzierilor legate de documentație, acești bani nu au putut fi folosiți în construicția propriu-zisă. Guvernul va pune bazele preluării realizării documentației tehnice, urmând ca finanțarea să fie, de asemenea, asigurată în parteneriat”, a spus Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect