21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Contracte de peste 38 de milioane de lei, semnate la Mediaș

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Directorul ADR Centru, Simion Crețu și edilul șef al Mediașului, Gheorghe Roman, au semnat vineri contractele de finanțare pentru două proiecte. Este vorba despre proiectul privind construcția unor locuințe sociale pe strada Baia de Nisip din municipiu și proiectul care se referă la amenajarea unui Centru Social Comunitar de Agrement și Sport. Valoarea ambelor proiecte este de peste 38,6 milioane de lei.

banner

În ceea ce prvește proiectul de pe strada Baia de Nisip, în locul respectiv urmează să fie ridicate 80 de locuințe sociale. Potrivit proiectului, vor fi construite 8 blocuri, dintre care 4 cu câte 48 de locuințe și alte 4 blocuri cu câte 32 de apartamente. Tot în proiect este inclusă și amenajarea unui loc de joacă și a unei parcări cu 40 de locuri.

Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport urmează să fie ridicat pe strada Sticlei din municipiul Mediaș în locul unei foste săli de sport care a ajuns o ruină și care a fost demolată în urmă cu aproximativ doi ani de zile. În mod concret se propune amenajarea unui centru multifuncțional format dintr-un subsol, parter, etaj și o terasă circulabilă, cu funcțiuni organizate în jurul unei săli ample utilizate în mare parte pentru diverse sporturi de către comunitatea locală. Sala de sport va avea aproximativ 200 de locuri, la subsol vor fi amenajate vestiarele, iar pe clădire va fi amenajat un teren de sport.

Municipiul Mediaș mai beneficiază de aproximativ 23 de milioane de lei de al Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea unei școli gimnaziale și a străzilor din centrul istoric al orașului.

„Dacă în mandatul trecut, după o muncă în echipă, am reușit să promovăm proiecte importante pentru modernizarea orașului, proiecte care se referă la reabilitarea infrastructurii rutiere, la modernizarea zonei centrale a orașului, modernizarea unor clădiri și construirea unor zone de agrement, în acest mandat am început să semnăm aceste contracte și,sigur că ,îmi propun ca până la finalizarea celui de-al doilea mandat, toate aceste investiții promise în campania electorală, să fie duse la bun sfârșit.

Astăzi am semnat două contracte, pe care le-am promis încă din anul 2017, două contracte pe fonduri europene, dintre care unul se referă la construirea unor locuințe sociale pe strada Baia de Nisip și mergem astfel mai departe cu ideea de a construi aici locuințe sociale și de a demola blocurile de pe strada Tineretului. De asemenea, am semnat un proiect extrem de important – Centru Social Comunitar de Agrement și Sport, pe strada Sticlei. Este o locație pe care am stabilit-o împreună cu reprezentanții instituțiilor de învățământ și sunt convins că această bază va fi pe placul copiilor, cadrelor didactice și tuturor medieșenilor care doresc să facă sport în oraș”, a precizat edilul Mediașului, Gheorghe Roman.

„Cele două proiecte semnate astăzi la Mediaș sunt foarte importante. Cel privind locuințele sociale vizează construirea a 85 de apartamente la ultimele standarde, iar cei care au dreptul, conform criteriilor stabilite la nivelul Primăriei Municipiului Mediaș, vor primi aceste locuințe, le vor utiliza, făcându-se în acest fel un pas înainte în comunitate. Privind crearea unei baze sportive de agrement, de petrecere a timpului liber, din câte știu eu despre Mediaș, acesta este un oraș cu puternice tradiții sportive, care a știut să se organizeze. În sensul acesta, tot timpul a existat o preocupare pentru sport, iar proiectul vine în sprijinul oamenilor care nu au alte posibilități.

În total noi avem pe această axă patru proiecte dintre care unul a fost semnat și anume Școala Gimnazială din Ighișu Nou, astăzi semnăm Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport și construcția de locuințe sociale și mai avem în curs de precontractare Centrul Comunitar Medico-Social din Mediaș”, a declarat la rândul său directorul general al ADR Centru, Simion Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect