19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Diligenţe pentru lărgirea trotuarului din faţa Palatului de Justiţie

Cele mai citite

Articol de Cosmin Pal

banner

Primăria Sibiu a reacţionat în cazul ştrangulării circuaţiei pietonale pe trotuarul din faţa Palatului de Justiţie de pe B-dul Victoriei, după ce a perioadă foarte lungă de timp nu a fost interesată de nemulţumirile sibienilor.

De o bună perioadă de timp, lucrările de modernizare a Palatului de Justiţie bat pasul pe loc, astfel că tot mai mulţi dintre sibieni care trec zilnic prin zonă susţin că gardul din jurul instituţiei trebuie retras spre interior, astfel încât circulaţia pietonală să revină la normal. Administrația locală sibiană anunță că a luat legătura cu Tribunalul Sibiu și Ministerul Justiției în calitate de administrator de drept al clădirii, menționând faptul că mutarea gardului va fi posibilă doar în urma realizării unei expertize tehnice care să determine riscul de desprindere a tencuielii sau a altor materiale componente a anvelopării clădirii. Anunţul vine după ce primarul Astrid Fodor a susţinut în ultima şedinţă a Consiliului Local că va notifica Tribunalul şi Ministerul Justiţiei despre situaţia trotuarului din faţa imobilului.

AIOS cere eliberarea trotuarului din fața Palatului Justiției

Informaţiile au fost prezentate de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu, care a cerut eliberarea trotuarului din faţa Palatului de Justiţie. Aceasta a primit decurând acest răspuns din partea municipalităţii sibiene. În urma analizelor echipei de proiect participantă la Școala de Arhitectură și Urbanism de la Sibiu, una dintre cele mai problematice zone este cea aflată între străzile Justiției și av. Ilie Măcelaru, în fața Palatului de Justiție, unde mai mult de 78% din lățimea bulevardului este dedicată mașinilor. 13 metri din lățimea de 16,6 m. utili ai bulevardului sunt în prezent ocupați de parcări și benzile de circulație auto, pietonii deplasându-se aici pe cele două trotuare înguste de maxim 1,5 m. În același timp pista de biciclete, cu o lățime de doar 60 de cm, este înghesuită între traficul auto și mașinile parcate lateral, paralel cu bordura. Tocmai de asta, la începutul lunii octombrie, AIOS a transmis Primăriei Sibiu o cerere oficială de eliberare a trotuarului din fața Palatului Justiției, solicitând să se depună toate diligențele pentru a elibera spațiul public cât mai repede posibil, redându-se astfel trotuarul cetățenilor, pentru o deplasare pietonală în siguranță pe Bdul. Victoriei. “Nu există justificare pentru care trotuarul să fie în continuare blocat și ocupat de un gard metalic inestetic și nesigur, precum nu există nici motive pentru care spațiul de trecere pietonal să fie în continuare redus la minimul posibil. Acest trotuar nu doar că este un pericol, dar este nepracticabil de părinți cu bebeluși în cărucioare sau persoane cu dizabilități locomotorii aflate în scaun rulant. Nu înțelegem de ce acest trotuar este în
continuare blocat, la 10 ani de la stoparea lucrărilor la Palatul de Justiție și fără ca nimeni să impună administratorului clădirii plata închirierii domeniului public. Pentru a oferi siguranță în zona clădirii, viitorul gard montat înspre clădire poate fi prevăzut cu elemente de protecție în partea superioară, pentru a proteja pietonii de eventulele desprinderi de tencuială de pe clădire. AIOS se oferă să participe la găsirea unor soluții estetice de a realiza noul gard dinspre Bdul. Victoriei”, subliniază reprezentanții Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu în cererea ce poate fi consultată pe site-ul AIOS – www.aios.ro/trotuarvictoriei.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Modificarea kilometrajului unei mașini, interzisă prin lege de astăzi

Începând de astăzi, 29 mai 2023, modificarea kilometrajului unei mașini va fi interzisă prin lege.O nouă lege, prin care...
spot_img

Știri pe același subiect