25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Documentatii pentru monumentele istorice din patrimoniul judetului

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Consiliul Judetean Sibiu a analizat care este starea monumentelor istorice aflate în patrimoniul judetului Sibiu. S-a constatat astfel ca multe din monumente sunt documentate gresit. De aceea CJ a stabilit ca prim pas realizarea unei documentatii cuprinzatoare pentru fiecare monument. în domeniul public al judetului Sibiu se afla un numar de 14 monumente istorice.

Trei dintre monumentele istorice ale judetului Sibiu fac parte din Ansamblul Azilului, altele sunt utilizate de Complexul National Muzeal „ASTRA”, de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, de Filarmonica de Stat Sibiu, de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, de Colegiul Medicilor Sibiu, de Fostul Castel Thobias din Seica Mare, de Castelul Turnu Rosu, de Centrul de Plasament nr. 18 din Boita si de Ansamblul fostului sediu al Comandamentului Graniceresc din Orlat. „Documentatia va contine un plan de încadrare în zona, un plan de situatie elaborat pe suport topografic, cu cote si masuratori, un studiu istoric, un studiu de parament, o expertiza tehnica, relevee, o documentatie foto si o evaluare generala a starii monumentului istoric”, a declarat Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.
Pentru realizarea documentatiilor CJ a initiat o procedura de achizitie publica, sub forma de cerere  de oferte, care s-a încheiat pe 2 iulie. Perioada de elaborare a documentatiei este de 8 luni de la data semnarii contractului. (G.M)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Încă trei cazuri de variola maimuței au fost descoperite în România

Trei cazuri noi cazuri de variola maimuţei au fost diagnosticate în România, informează joi Ministerul Sănătăţii.Este vorba despre trei...
spot_img

Știri pe același subiect