9.1 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Filarmonică. Makcim Fernandez Samodaiev câștigă în instanță. Decizia nu e definitivă 

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Disputa dusă în justiție, la Tribunalul Sibiu, între Makcim Fernandez Samodaiev și conducerea Filarmonicii Sibiu și-a aflat primul verdict. Decizia nu este definitivă. „Instanța de judecată dă dreptate Filarmonicii de Stat Sibiu în dosarul nr. 1959/85/2023 și recunoaște că fapta angajatului care a lipsit nemotivat de la repetiție și de la concertul din 8 martie dedicat Zilei Femeii a reprezentat un act de indisciplină în muncă. Remarcă, totuși, că sancțiunea a fost drastică, transformând sancțiunea de desfacere disciplinară a contractului individual de muncă în amenda disciplinară de reducere a salariului cu 5% timp de o lună. Soluția nu este definitivă și poate fi atacată”, informează Filarmonica Sibiu.

Publicitate

Instrumentistul Makcim Fernandez Samodaiev a anunțat, în luna august 2023, pe pagina personală de facebook, că a fost concediat. ”Sunt concediat. La exact un an de la lansarea petiției pentru a opri abuzurile în cadrul Filarmonicii de Stat Sibiu, printr-o decizie de desfacere disciplinară a contractul individual de muncă. O decizie absolut abuzivă semnată de către managerul instituției cu avizul pozitiv al clasei politice care se află actualmente la guvernarea CJ, așa cum reiese din exprimările lor prin presa locală. Vă las să trageți concluzii fiecare”, afirma Makcim Fernandez Samodaiev. Ulterior, acesta a atacat decizia Filarmonicii Sibiu în instanță. 

Publicitate

Prin urmare, Filarmonica sibiană va fi obligată de instanță să îl reangajeze pe Makcim Fernandez Samodaiev (cu toate drepturile și consecințele de rigoare ce decurg din aceasta) și să îi aplice penalizarea de 5 % din salariul pe o lună.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

           

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect