2.9 C
Sibiu
duminică, decembrie 3, 2023

FOTO: Grădiniță cu 60 de locuri și creșă cu 30 de locuri în Sibiu

Cele mai citite

Primăria Sibiu a depus în această săptămână în cadrul Programului Regiunea Centru, un proiect care prevede construcția unei noi clădiri în care să funcționeze o creșă cu 30 de locuri și o grădiniță cu 60 de locuri.

Clădirea va fi construită în Piața Cluj, lângă școala 12.

Valoarea proiectului este estimată la 20,16 milioane de lei, din care suma solicitată pentru finanțare nerambursabilă este de 8,5 milioane de lei, restul reprezentând contribuția Municipiului Sibiu, din bugetul local.

Clădirea în suprafață utilă de 1.600 de mp va include bucătăria și spațiile tehnice la subsol, iar la parter o creșă cu 3 săli de grupă, fiecare cu câte un vestiar și un grup sanitar, o zonă multifuncțională cu oficiu pentru servirea mesei și o zonă filtru, ce va include un spațiu destinat depozitării cărucioarelor, izolatorul cu grup sanitar și cabinetul medical.

La etaj va fi amenajată grădinița, cu 3 săli de clasă, grupuri sanitare și vestiare, precum și o zonă multifuncțională cu oficiu pentru servirea mesei, iar în curte se vor amenaja spații verzi, alei și un loc de joacă.

Prin acest proiect se vor amenaja și rețelele de utilități în clădire: apă și canalizare, gaz, instalații sanitare și iluminat cu LED.

Încălzirea se va realiza mixt, prin radiatoare, încălzire în pardoseală și ventiloconvectoare de tavan.

Răcirea în sezonului cald se va face prin ventiloconvectoare de tavan. Apa caldă va fi asigurată cu ajutorul a 10 panouri solare, iar energia electrică va fi asigurată de 138 panouri fotovoltaice montate pe terasa clădirii.

Clădirea va avea un sistem BMS (Building Management System) ce va monitoriza calitatea aerului interior, confortul termic, consumul de energie, apă rece și apă caldă din clădire, în scopul reducerii consumurilor.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

România și-a aflat adversarele de la EURO 2024. Cum vi se pare grupa Naționalei?

Sâmbătă seara a avut loc, la Hamburg, tragerea la sorți a a grupelor EURO 2024. România va face din...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect