6.2 C
Sibiu
marți, februarie 20, 2024

FOTO: Salvamont Sibiu a primit o autospecială 4×4

Cele mai citite

Dotare de ultimă generație la Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu: autospecială 4 x4 pentru intervenții și transport răniți.

Autoturismul Jeep Wrangler este dotat cu remorcă, aparatură medicală și echipamente specifice salvării în munți și permite deplasarea rapidă pe teren accidentat, transportul salvamontiștilor, acordarea primului ajutor și preluarea în siguranță a victimelor.

Autoturismul dispune de tehnologie hibridă (benzină / electric) și face unui regim de exploatare solicitant și intens, specific zonelor greu accesibile.

Valoarea autoturismului este de peste o jumătate de milion de lei, fiind achiziționat din fonduri europene, prin POR 2014 – 2020, în cadrul unui Proiect al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

„Între dotările de vârf ale Salvamont Sibiu se mai află un snowmobil de ultimă generație (2023), UTV multifuncțional dotat cu șenile și roți (2022) și o dronă cu termoviziune cu soft de analiză a imaginilor, echipamentele fiind achiziționate din fondurile alocate de Consiliul Județean Sibiu.

Încrederea de care se bucură salvamontiștii în rândul comunității a fost dovedită la ultima ediție a Maratonului Internațional Sibiu, când a fost donată suma de 26 mii lei, din care a fost achiziționată un suport de transport răniți utilizat în intervențiile cu UTV-ul.

În aria de acoperire a salvamontiștilor sibieni intră grupele de munți Făgăraș, Lotru și Cindrel, ei intervenind, în cursul unui an, în aproximativ 300 de cazuri”, a transmis Consiliul Județean Sibiu.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Investiții importante la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”

Clădirea Colegiului Național Pedagogic "Andrei Șaguna" va fi modernizată și mai eficientă energetic în urma derulării unui proiect de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect