17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Secretarul de stat din Ministerul Muncii s-a întâlnit, la Sibiu, cu sindicaliştii din învăţământ

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Francisc Gal, subsecretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, s-a aflat, azi la Sibiu, în vizită de lucru şi a prezidat ședința de lucru a Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Sibiu.

În cadrul ședinței, reprezentanți ai Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu au prezentat mai multe doleanțe, între care rezolvarea problemei aplicării integrale a dispozițiilor Legii-cadru nr. 153/2017, adoptarea actelor normative pentru creșterea veniturilor personalului didactic auxiliar şi adoptarea normativelor pentru personalul nedidactic și a personalului didactic auxiliar, având în vedere că normativele care se aplică sunt din anul 1998. Sindicaliştii sibieni au mai cerut aplicarea regulamentelor privind acordarea sporurilor pentru condiții de muncă, întrucât salariații din învățământ sunt singura categorie de bugetari care nu beneficiază de acordarea acestor drepturi, iar noua grilă de salarizare propusă trebuie să poziționeze personalul din învățământ pe o treaptă superioară celei actuale în ierarhia funcțiilor bugetare, în raport de importanță socială a activității prestate. De asemenea, s-a solicitat remedierea anomaliilor actuale în ceea ce privește salarizarea celor care ocupă funcții de conducere, îndrumare și control, având în vedere că, după ce veniturile acestora au rămas nemodificate în ultimii patru an, se constată că acestea sunt inferioare salariaților care ocupă funcții de execuție. Alte revendicări au fost: instituirea, prin lege, a regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației; plata suplimentară a personalului din unitățile/ instituțiile de învățământ nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile; plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic. La finalul ședinței, prefectul Mircea Creţu a asigurat reprezentanții Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu de colaborarea sa în tot ceea ce privește dialogul. De asemenea, domnul subsecretar de stat, a asigurat membrii sindicatului de întregul său sprijin.

banner

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect