24.2 C
Sibiu
luni, aprilie 15, 2024

Impozite mărite cu 500% pentru proprietarii a patru terenuri neîngrijite din Sibiu

Cele mai citite

Proprietarii a 4 terenuri neîngrijite vor plăti cu 500% mai mult impozit în 2023.

Astfel, spre exemplu, în loc să plătească 570 de lei / an, proprietarul unuia dintre acestea va trebui să achite 3.420 lei în 2023.

Cele patru terenuri sunt situate pe străzile Șoimului, Oituz, Zăvoi și Muncii, având suprafețe între 295 și 1.440 de metri pătrați. Proprietarii lor au fost somați de Poliția Locală, li s-a transmis un termen până la care să ia măsuri pentru igienizarea terenurilor și, pentru că nu s-au conformat, au fost amendați cu câte 1.000 de lei fiecare.

Nici amenda nu i-a determinat însă să le curețe, astfel că următorul pas este această creștere semnificativă a impozitului.

„Poliția Locală verifică constant terenurile private fără construcții pentru a asigura menținerea curățeniei lor, eliberarea de buruieni și deșeuri, pentru ca acestea să nu reprezinte un pericol pentru sănătatea sibienilor.

În anul 2022, au fost identificate 110 terenuri neîngrijite de către proprietarii lor. În urma avertismentelor, 106 terenuri au fost curățate”, a transmis municipalitatea sibiană.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Prima convenţie internaţională de tatuaje din România revine la Sibiu

Prima convenţie internaţională de tatuaje din România, Transilvania Tattoo Expo, se pregătește să-și deschidă porțile pentru cea de-a 12-a...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect