27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Încă zece stații de încărcare a mașinilor electrice pentru Sibiu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Până la finalul anului, în Sibiu vor fi instalate încă 10 stații de încărcare a mașinilor electrice. În prezent, există doar 5 astfel de stații.

Primăria Sibiu urmărește instalarea a încă 10 stații de încărcare a mașinilor electrice, în cursul anului 2022. Astfel, firma contractată, Street Lighting SRL, va elabora proiectul tehnic și detaliile de execuție, va realiza documentația pentru obținerea avizelor pentru amplasarea stațiilor în teren, le va instala și le va pune în funcțiune în termen de 5 luni de la semnarea contractului.

banner

“În Sibiu există în prezent 5 stații publice de încărcare, duble, în parcarea de pe Cazarma 90 și în cea supraterană, de mare capacitate, din cartierul Hipodrom. După amplasarea acestor 10 stații noi, urmează să instalăm în Sibiu alte 45 de stații prin proiectul depus pentru achiziționarea de autobuze care să deservească transportul în zona periurbană a orașului. De asemenea, prin proiectele de eficientizare energetică a unor clădiri publice, este prevăzută instalarea a încă 10 astfel de puncte de alimentare”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Valoarea investiției se ridică la 1,55 de milioane de lei, bani asigurați din Fondul de Mediu, Primăria Sibiu înscriindu-se în “Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ”, inițiat de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Unde vor fi instalate cele 10 stații de încărcare

· În parcarea de pe strada Rahovei, în zona Aleii Șelimbăr

· În parcarea de pe Calea Cisnădiei, în zona intersecției cu strada Siretului

· În parcarea de pe Calea Șurii Mari, din zona intersecției cu Drumul Ocnei (lângă sediul Direcției Sanitar-Veterinare)

· În parcarea publică din spatele „Centrului Cultural Ion Besoiu”

· 2 stații în parcarea de pe Cazarma 90

· 2 stații pe strada 9 Mai, în zona Gării (parcarea de lângă Parcul Piața 1 Decembrie 1918)

· În parcarea de pe strada Vasile Cârlova, în zona intrării la Stadion

· În parcarea publică din Piața Aurel Vlaicu (în fața băncii Raiffeisen)

Fiecare stație va avea câte două puncte de încărcare, unul cu o putere de 22kW (încărcare lentă), și respectiv de 50kW (încărcare rapidă).

Statie Incarcare Cazarma 1024x681

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect