21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Incendiu de pădure la Boiţa

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Duminică, 2 octombrie, prefectul Horaţiu Răcuciu, preşedintele Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, a condus echipajele Detaşamentului de Pompieri Sibiu şi ale Detaşamentului de Pompieri Mediaş, în cooperare cu Serviciul de voluntariat pentru situaţii de urgenţă Boiţa, Direcţia Silvică Sibiu şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu, în acţiunea de localizare şi stingere a unui incendiu izbucnit la fondul forestier al Ocolului Silvic Sibiu, din zona comunei Boiţa. în urma incendiului au ars aproximativ 7 ha de vegetaţie uscată. Cauza probabilă care a determinat izbucnirea incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

banner

Tot în data de 2 octombrie, între orele 09:40 – 16:00, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu au desfăşurat mai multe misiuni de patrulare, în zona de competenţă, pentru prevenirea arderilor necontrolate de vegetaţie uscată. Aceste patrulări s-au efectuat pe raza următoarelor localităţi: Sibiu – Veştem – Avrig – Bradu – Porumbacu de Jos – Cârţa – Cârţişoara – Vama Cucului; Mediaş – Dumbrăveni – Hoghilag – Laslea – Blăjel – Botorca – Copşa Mică – Micăsasa; Agnita – Bârghiş – Ighiş – Vecerd – Beneşti – Alţâna; Miercurea Sibiului – Apoldu de Sus – Sălişte.

Pentru prevenirea incendiilor la executarea lucrărilor cu foc deschis, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu reaminteşte cetăţenilor normele de bază ce trebuie respectate la utilizarea focului deschis şi la igienizarea terenurilor. Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă. Arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face numai pe timp de zi, în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii.
Utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton, ulei, etc. Este necesară, de asemenea, obţinerea prealabilă a permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului, de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.
Distrugerea prin ardere a unor deşeuri sau reziduuri combustibile se efectuează cu respectarea legislaţiei specifice privind protecţia mediului. Arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale poate avea ca efect poluarea gravă a mediului, respectiv a aerului, a solului, a subsolului şi dereglarea sau distrugerea ecosistemelor terestre. De asemenea, aceste tipuri de incendii pot afecta şi căile de comunicaţie (şosele sau căi ferate), fie punând în pericol participanţii la trafic, prin reducerea vizibilităţii şi producerea unor accidente rutiere, fie aducând pagube infrastructurii feroviare

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect