0.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Investiție de 2,4 milioane de lei pentru digitalizarea Spitalului de Pediatrie Sibiu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Spitalul de Pediatrie Sibiu se bucură de o nouă investiție asigurată din fonduri europene.

Proiectul “Digitalizarea Spitalului de Pediatrie Sibiu” va fi depus pe Componenta 7 a PNRR de către Spitalul de Pediatrie și Primăria Sibiu, în parteneriat.

banner

Ce include investiția estimată la 2,4 milioane de lei

Extinderea Sistemului Informatic Medical Integrat din Spitalul de Pediatrie Sibiu prin:

  • Crearea unei aplicații mobile pentru medici și asistente care vor utiliza tablete în locul fișelor clasice de observație și vor putea accesa de lângă patul pacientului dosarul medical cu investigații medicale și diagnostice.
  • Implementarea unei componente “voice to text” prin care se vor transcrie automat observațiile medicale și rezultatele investigațiilor imagistice.
  • Crearea unui modul “dosar îngrijire pacient”, un plan de îngrijiri completat direct la patul pacientului
  • O componentă de telemedicină care va asigura de la distanță legătura dintre medicii specialiști și pacienți
  • Un modul de analize medicale și financiare, care va permite comparația multianuală a peste 50 de indicatori de performanță ai Spitalului.
  • Achiziționarea de echipamente hardware de infrastructură IT
  • Conectarea prin cablu și wireless a corpurilor de clădire ale Spitalului de pe străzile Pompeiu Onofreiu, G. Barițiu și Transilvaniei.

“Susținem Spitalul de Pediatrie în mod concret și consistent. Am extins spațiul destinat urgențelor pediatrice și l-am dotat cu aparaturi noi. Ambulatoriile Spitalului au fost extinse și am achiziționat zeci de aparaturi moderne pentru diagnosticare și tratament, livrarea lor fiind aproape încheiată.

Acestea reprezintă o investiție de peste 17 milioane de lei pe care am realizat-o doar în ultimii 2 ani pentru spitalul pe care noi îl avem în administrare din punct de vedere al infrastructurii. Și continuăm: am depus două proiecte în cadrul PNRR, unul pentru eficientizarea energetică a clădirii de pe str. Transilvaniei, și un al doilea pentru reabilitarea blocului operator al Spitalului.

Am pregătit și acest proiect pentru continuarea digitalizării Spitalului de Pediatrie pe care îl supun aprobării Consiliului Local, pentru a putea solicita finanțare europeană”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect