27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Județul Sibiu a primit finanțare pentru zeci de investiții prin programul ”Anghel Saligny”

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Sibiu vor primi finanțare pentru 93 de investiții în valoare de aproape un miliard de lei.

Programul „Anghel Saligny” are ca obiectiv modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructură, drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare a apei, extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale.

banner

Ministerul Dezvoltării a anunțat joi că încă trei județe, printre care și Sibiu, vor primi finanțare prin ”Anghel Saligny”, fiind încheiate și listele cu obiectivele investițiilor. Astfel, Sibiul a primit finanțare pentru 93 de investiții, în valoare totală de 930.693.157,74 lei.

Consiliul Județean Sibiu va primi 103,825.598.14 de lei pentru modernizarea Drumului Județean 106A Sibiu-Păltiniș-Șanta. Cel de-al doilea proiect aprobat este cel al reabilitării drumului județean DJ141C- limită județul Alba – Broșteni – Bogatu Român – intersecție DJ107B (36,174.401.86 lei).

De asemenea, au fost aprobate trei proiecte ce includ: reabilitarea și extindere poduri Peco șoseaua Alba Iulia (25,681.732.46 lei), modernizarea și extinderea străzii Viitorului pe sectorul cuprins între strada Târgul Fânului și strada Moara de Scoarță (14,807.687.81 lei) și reabilitarea drumului vechi, a trotuarelor, a zidului de sprijin și a iluminatului public din Păltiniș (2,510.579.73 lei).

”Prioritare au fost, și de această dată, asigurarea apei potabile în localități și a rețelelor de canalizare, iar drumurile vor fi reabilitate doar dacă aceste două categorii de utilități sunt realizate. Îi asigur pe locuitori că fiecare localitate care a depus cerere va primi finanțare pentru cel puțin o investiție”, a declarat Cseke Attila.

Pentru a citi lista proiectelor aprobate pentru județul Sibiu accesați link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect