0.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Justiție pentru Palat! Ce spun avocații sibieni despre starea deplorabilă a Palatului de Justiție

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Palatul sibian de Justiție e, în continuare, într-o stare deplorabilă și autoritățile nu dau niciun semn că ar fi preocupate de acest subiect. De aceea, am cerut părerea câtorva avocați sibieni despre cum văd ei această situație.

Alexandru Suciu, Decanul Baroului Sibiu: Este păcat că un imobil cu o astfel de valoare istorică și tradiție în ceea ce privește justiția, se află în situația aceasta de degradare. Pe lângă imaginea pe care o imprimă orașului și asupra profesiilor juridice, mai există și un dezavantaj din punct de vedere economic pentru avocați, întrucât majoritatea și-au înființat cabinetele în jurul Palatului de Justiție. De mai bine de 10 ani suntem tot pe drumuri. Degeaba avem cabinetele în jurul palatului, că trebuie să fugim ori pe Calea Dumbrăvii, ori la Independența.

banner

Mărginean Daniela: Mulți avocați din Sibiu avem cabinetele în proprietate, deci nu sunt închiriate. Nemaivorbind despre faptul că pierdem mult timp cu deplasarea, la Tribunal, la Parchet, care este pe Calea Dumbrăvii. Este și un stres, să ne mutăm dintr-un loc în altul, în condițiile în care Palatul de Justiție e în centru și este în paragină.

Adriana Solomon: Cu părere de rău, stadiul degradat în care se află Palatul de Justiție la momentul actual demonstrează respectul nostru, și mai degrabă al reprezentanților noștri, față de această înaltă instituție a țării, pe care am lăsat-o să prăbușească, așa, cărămidă cu cărămidă. Priveliștea deplorabilă vorbește de la sine, iar mesajul este mai mult decât trist: atât de mult a decăzut justiția, încât nici măcar nu putem restaura acest impunător monument istoric?

Aron Diana: În mod clar în spațiile în care se desfășoară justiția de când a fost dezafectată clădirea de pe bulevardul Victoriei, nu este justiție în adevăratul sens al cuvântului. Este rușinos pentru tot orașul și județul. Să îți desfășori actul de justiție în spații cu totul improprii față de propria clădire care era pregătită pentru așa ceva, din punctul meu de vedere este o lipsă de interes în primul rând a celor care au responsabilitate. De la geamul cabinetului meu se vede întregul palat. Pot să vă spun că 1 din 3 clienți care stau de vorbă cu mine și văd clădirea, mă întreabă ce se întâmplă cu acest palat și de ce arată așa. Dincolo de aspect, este vorba de actul de justiție. Dacă magistrații nu au condiții ce act de justiție să mai interprindem?

Urmărește Sibiu 100% în Google

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect