19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Mediașul își modernizează traseele de transport public de călători cu 10 milioane de euro

Cele mai citite

De-acum a devenit o certitudine: municipiul Mediaș a câștigat proiectul de 10 milioane de lei pentru modernizarea transportului public de călători. Joi, în prezența directorului general ADR Centru, Simion Crețu, a președintelui Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, primarul Mediașului, Gheorghe Roman a semnat contractul de finanțare pentru realizarea proiectului care va permite modernizarea și dezvoltarea transportului de călători în municipiul de pe Târnava Mare. La eveniment au fost prezenți și directori ai diferitelor compartimente din cadrul municipalității sau ai instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local

 
Proiectul, finanțat în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 privind reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane se numește “Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș” și urmează să fie implementat în următoarele 33 de luni.
În cadrul proiectului se vor derula mai multe lucrări care se referă atât la modernizarea mijloacelor de transport cât și la prelungirea rețelelor de troleibuze. Astfel, vor fi achiziționate 3 troleibuze noi, vor fi modernizați aproape 19 kilometri de cale simplă pe lungimea rețelei de contact existentă i va fi extinsă cu 14,3 kilometri rețeaua de contact pe strada Stadionului, strada Avram Iancu și strada Moșnei până la Heleșteul de la ieșirea spre Moșna.
Proiectul mai prevede realizarea unui sistem de ticketing, modernizarea sistemului de management al traficului prin semaforizare inteligentă pe traseul mijloacelor de transport în comun și reabilitarea a patru poduri. Este vorba despre pasajul peste calea ferată din Piața Andrei Șaguna, podul peste pârâul Ighiș, podul peste pârâul Moșnei și podu de pe strada Aurel Vlaicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Modificarea kilometrajului unei mașini, interzisă prin lege de astăzi

Începând de astăzi, 29 mai 2023, modificarea kilometrajului unei mașini va fi interzisă prin lege.O nouă lege, prin care...
spot_img

Știri pe același subiect