17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

Meditur cumpără trei troleibuze

Cele mai citite

Operatorul de transport public din Mediaș, Meditur, va achiziționa un număr de trei troleibuze în acest an. Troleibuzele vor fi achiziționate de către societatea Meditur în cadrul proiectului în valoare de 11 milioane de euro, care vizează modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș.
În acest moment achiziția celor trei troleibuze se află în stadiul licitațiilor și sunt șanse mari ca până la finele acestui an acestea să ajungă în municipiul de pe Târnava Mare. Proiectul în cadrul căruia vor fi achiziționate troleibuzele, finanțat în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 privind reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane se numește “Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș” și urmează să fie implementat în următoarele 33 de luni.
În cadrul proiectului se vor derula mai multe lucrări care se referă atât la modernizarea mijloacelor de transport cât și la prelungirea rețelelor de troleibuze. Astfel, vor fi achiziționate 3 troleibuze noi, vor fi modernizați aproape 19 kilometri de cale simplă pe lungimea rețelei de contact existentă i va fi extinsă cu 14,3 kilometri rețeaua de contact pe strada Stadionului, strada Avram Iancu și strada Moșnei până la Heleșteul de la ieșirea spre Moșna.
Proiectul mai prevede realizarea unui sistem de ticketing, modernizarea sistemului de management al traficului prin semaforizare inteligentă pe traseul mijloacelor de transport în comun și reabilitarea a patru poduri. Este vorba despre pasajul peste calea ferată din Piața Andrei Șaguna, podul peste pârâul Ighiș, podul peste pârâul Moșnei și podu de pe strada Aurel Vlaicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect