22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Moşna pe lista scurtă a Ministerului Dezvoltării

Cele mai citite

Încă 30 de proiecte depuse în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanțare – a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Atilla.

Printre acestea se află şi proiectul „Reabilitare şcoala generală satul Nemşa – Obiectiv de investitii nou” din comuna Moşna, derulat de autoritaţile locale. Este singurul obiectiv de investiţii din judeţul Sibiu selectat pentru această tranșă de proiecte.

banner

Astfel, 15 instituții de învățământ, 8 clădiri administrative, 3 edificii socio-culturale, 2 unități de sănătate și 2 blocuri de locuințe au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele necesare. Clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Dolj, Ialomița, Iași, Sibiu, Teleorman, Tulcea și Vaslui, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 856 de milioane de lei. Acestea se adaugă primelor 50 de proiecte selectate pe 1 martie, în valoare de 738 de milioane de lei și, în urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară pentru încheierea contractelor de finanțare. Odată încheiate aceste contracte, întrucât finanțarea este asigurată din fonduri publice, se va derula procedura de achiziție publică, iar ulterior pot începe lucrările de consolidare. După cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate și autoritățile locale nu vor fi nevoiți să restituie banii. În perioada 3 ianuarie – 20 februarie a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanțare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect