7.7 C
Sibiu
duminică, aprilie 21, 2024

Muzeul Naţional Brukenthal critică Guvernul

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Muzeul Național Brukenthal a înaintat ministrului Culturii, Raluca Turcan, un memoriu semnat de membrii Consiliului de Administrație, în care s-a subliniat dezacordul tăierii posturilor vacante.

„Considerăm că principala cauză pentru care sectorul cultural este văzut mai puțin atractiv la momentul actual se datorează lipsei motivației financiare. Tinerii calificați, atât în sectoarele de specialitate ale muzeului, cât și în celelalte sectoare conexe necesare bunei funcționări a instituției sunt puternic demotivati de modul slab în care legislativul a evaluat resursa umană în domeniul cultural. Acest fenomen poate fi combătut prin oferirea unui respect cuvenit resurselor umane care lucrează la protejarea, conservarea și valorificarea moștenirii culturale a poporului român. Având în vedere că valoarea patrimoniului cultural pe care o gestionează angajații din sectorul Cultură este inestimabilă, resursa umană care se ocupă de acest sector trebuie tratată cu demnitate și respect”, se arată în demersul Consiliului de Administrație al Muzeului Național Brukenthal.

Totodată, se specifică în același document că ”Patrimoniul Cultural Național este considerat ca fiind componentă esențială în Strategia Națională de Apărare a Țării, unde se afirmă explicit că promovarea identității naționale, inclusiv prin prezervarea și valorificarea patrimoniului cultural, precum și prin încurajarea responsabilă a domeniilor de excelență, reprezintă „Obiectiv Național de Securitate. Neglijarea și limitarea activității de administrare a patrimoniului cultural național este o abordare cu impact negativ asupra unui fond generator de identitate națională, o resursă comună neregenerabilă, a cărei pieire, degradare sau abandonare afectează trecutul, prezentul și mai ales viitorul națiunii noastre. Susținem faptul că domeniul cultural merită o atenție deosebită!”

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Marius Țichindelen: preotul care are grijă de sufletele celor fără discernământ

Există suferință în lume, însă unii dintre noi se întâlnesc zilnic cu ea. Dar oare problemele noastre cotidiene sunt...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect