7.7 C
Sibiu
duminică, aprilie 21, 2024

Noul Spital Județean, eligibil pentru finanțare de la Guvern

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat ordonanța care permite finanțarea Noului Spital Județean. Astfel, Executivul a aprobat documentul care permite atragerea a cel mult 2 miliarde de lei din partea Consiliului Județean, lucru care înseamnă undă verde pentru construcția noului spital.

În acest moment, grija cea mai mare a Consiliului Județean Sibiu pare rezolvată, în condițiile în care proiectul noului spital este cel mai matur din țară și se încadrează în noile criterii financiare. Valoarea proiectului Consiliului Județean este de aproape 500 milioane de euro.

Valoarea programului derulat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în perioada 2024-2031 este de 13,250 de miliarde de lei, limita maximă în baza căreia se pot încheia contracte de finanțare multianuale.

Potrivit ordonanței, valoarea brută maximă a unui proiect ce poate fi aplicat spre finanțare, este: 2 miliarde de lei pentru spitale județene județene de urgență, spitale de specialitate; 350,5 milioane de lei pentru spitale municipale/municipale de urgență; 250 de milioane de lei pentru spitale orășenești și 3,250 de miliarde de lei pentru unități sanitare publice care au fost aprobate pentru finanțare din PNRR de către Ministerul Sănătății în calitate de coordonator de reforme și investiții pentru componenta 12 – Sănătate prin HG nr. 143/2023, se arată în textul ordonanței.

Vom reveni cu amănunte.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Marius Țichindelen: preotul care are grijă de sufletele celor fără discernământ

Există suferință în lume, însă unii dintre noi se întâlnesc zilnic cu ea. Dar oare problemele noastre cotidiene sunt...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect