9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

O nouă parcare subterană va fi amenajată în Sibiu

Cele mai citite

După procese care au durat peste 20 ani, Primăria Sibiu anunță că poate dispune acum de terenul vacant de pe str. Siretului.

„Am demarat o procedură de achiziție pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea amenajării unei parcări subterane în zonă. Fiind un cartier dens populat, intenționăm să amenajăm o parcare subterană pentru 250-300 de autovehicule. La fel de important, deasupra parcării, la sol, vom putea crea o zonă verde și de relaxare, atât de necesară pentru creșterea calității locuirii în acest cartier”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primăria Sibiu a indicat principalele amenajări pe care proiectantul cu care se va încheia contractul trebuie să le aibă în vedere:

  • Construcția unei parcări în subteran pentru 250-300 de mașini, dotată cu lift, 2 stații de încărcare a mașinilor electrice, locuri de parcare pentru motociclete și acces cu barieră
  • Reconfigurarea drumurilor de acces
  • Amenajarea zonelor verzi pe o suprafață de aproximativ 8.300 mp, dotate cu sistem de irigații, precum și crearea de alei pietonale și a unor spații de recreere dotate cu mobilier urban, incluzând locul de joacă existent; în zonă se va amenaja și o fântână arteziană și se vor monta rastele pentru biciclete
  • Modernizarea iluminatului public, prin instalarea de corpuri eco-eficiente, conectate la sistemul de telegestiune

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect