20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

O nouă pistă de biciclete, amenajată în zona parcului Sub Arini – Pădurea Dumbrava

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Primăria Sibiu a anunțat că va depune spre finanțare în cadrul PNRR un proiect pentru amenajarea unei piste de aproape 2 km lungime pe strada Th. Aman. Tronsonul va face legătură cu Parcul Sub Arini, Grădina Zoologică și Pădurea Dumbrava
Noul proiect realizat în cadru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vizează construirea unei piste de bicicletă de aproape 2 km care va asigura continuitatea dintre Parcul Sub Arini, Grădina Zoologică și Pădurea Dumbrava. De asemenea, se va face posibilă traversarea barajului nepermanent din zonă și se va asigura legătura cu pista existentă pe str. Al. Călăreților, spre Grădina Zoologică (poarta 2) și Pădurea Dumbrava.
“Dorim să depunem spre finanțare în cadrul PNRR un nou proiect dedicat deplasării pe bicicletă: amenajarea unei piste de aproape 2 km lungime pe strada Th. Aman. Acest tronson este important pentru că va face legătura cu pista existentă dinspre Parcul Sub Arini, Grădina Zoologică și Pădurea Dumbrava, asigurându-se continuitatea rețelei de piste în această zonă”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
În prezent, str. Th. Aman este utilizată în comun, atât de către pietoni, cât și de bicicliști. Primăria urmărește să crească siguranța pentru ambele tipuri de deplasare, astfel pista va fi delimitată de calea pietonală. În această lună, proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local. Valoarea estimată a investiției se ridică la 2,24 de milioane de lei
Primăria Sibiu a finalizat deja în acest an peste 1 km de pistă pe drumul peste Câmpșor și lucrează în prezent la amenajarea de piste pe malurile Cibinului și pe Calea Dumbrăvii. În pregătire se află proiecte pentru crearea de culoare de mobilitate pe Calea Șurii Mici, pe bulevardul M. Viteazu și pe str. Rahovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect