19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Poliția Locală Sibiu a suspendat activitatea în 73 de firme sibiene și a confiscat peste un million de euro

Cele mai citite

Verificările făcute de Poliția Locală Sibiu la companiile care funcționează pe teritoriul orașului s-au soldat cu măsuri drastice în cazul unora dintre aceste societăți comerciale. Peste 100 de companii au fost amendate, câteva zeci s-au trezit că le-a fost suspendată activitatea, iar în 26 de cazuri au fost confiscate venituri obținute prin încălcarea legii, bani ce s-au transformat în venituri la bugetul local.

banner

Poliția Locală a efectuat în acest an nu mai puțin de 806 verificări ale activităților desfășurate de societăți comerciale din Sibiu, din punct de vedere al existenței evizelor și autorizațiilor emise de Primăria Sibiu. Rezultatul controaleor este unul semnificativ pentru unele dintre firmele care desfășoară activități de comerț în cartierul Vasile Aaron, zona străzilor cuprinse între Calea Dumbrăvii și Bulevardul Victoriei, cartierul Ștrand, complexul comercial Promenada Mall și Piața Mică.

Nu mai puțin de 139 de societăți comerciale au primit amenzi, în valoare totală de 90.000 de lei, pentru nerespectarea legislației referitoare la avize și autorizații. Procentul de firme sancționate este foarte mare: peste 17% din totalul celor controlate. În cazul a 73 de firme, polițiștii au decis să emită și decizii de suspendare a activității, în funcție de faptele constatate. Pentru 26 dintre firme s-au confiscat veniturile obținute din aceste activități considerate ilegale, suma totală raportată de Poliția Locală Sibiu fiind de 7,2 milioane de lei.

După cum precizează Primăria Sibiu, faptele pentru care s-au aplicat sancțiunile sunt cele prevăzute de OG 99/2000, în special pentru „desfășurarea activității comerciale în perioada suspendării activității și pentru împiedicarea sau obstrucționarea sub orice formă de către administrator sau de oricare altă persoană a organelor autorităților administrației publice în exercitarea  atribuțiilor lor privind controlul comercial”. Unele sancțiuni contravenționale au fost aplicate „pentru desfășurarea activității pe o suprafață mai mare decât cea înscrisă pe acordul de funcționare eliberat de Primăria Sibiu”.

Conform datelor Primăriei Sibiu, în acest moment, în oraș există 2.950 de acorduri de funcționare valabile, Primăria Sibiu emițând acorduri de funcționare doar pentru anumite tipuri de activități comerciale, în conformitate cu prevederile HCL 118/2016.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Modificarea kilometrajului unei mașini, interzisă prin lege de astăzi

Începând de astăzi, 29 mai 2023, modificarea kilometrajului unei mașini va fi interzisă prin lege.O nouă lege, prin care...
spot_img

Știri pe același subiect