20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

Primăria cheamă sibienii în grădină, pentru a îngriji spațiile verzi, dar fără tăieri de copaci și fără garduri

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Animată de inițiativa celor de la AIOS de a oferi unelte sibienilor pentru a-și îngriji grădinile, Primăria Sibiu le atrage atenția locuitorilor de la bloc că nu orice activitate este permisă de noul regulament privind protecția, conservarea, dezvoltarea și întreținerea spațiilor verzi, iar sibienii se pot implica activ la îngrijirea spațiilor verzi din jurul blocurilor.
Sibienii vor spații verzi, iar Primăria Sibiu îi cheamă pe aceștia să se ocupe de zonele din jurul blocurilor, atât timp cât este respectat noul regulament. Mai mult decât atât, conform noilor reglementări, este nevoie de un acord de parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu.
Pentru încheierea acordului de parteneriat, mai întâi trebuie depusă o cerere disponibilă pe link-ul https://sibiu.ro/primaria/spatii_verzi , iar după completare, aceasta se poate depune în format tipărit la Centrul de Informații pentru Cetățeni din sediul Primăriei Sibiu situat în Piața Mare sau poate fi transmisă electronic, scanată, pe pms@sibiu.ro.  Odată depusă cererea completată însoțită de documentele necesare, persoana va fi contactată.
”Amenajarea, reamenajarea, gospodărirea și întreținerea spaţiilor verzi aparținând domeniului public din jurul ansamblurilor de locuințe se poate realiza și de către persoane fizice sau juridice (asociaţii de proprietari, organizaţii neguvernamentale, societăți comerciale etc), în baza unui acord de parteneriat încheiat între municipiul Sibiu și solicitant. Acordul, Anexa 1 la prezentul Regulament, se încheie pe o perioadă determinată de timp, dar nu mai puțin de doi ani, cu obligativitatea păstrării destinaţiei iniţiale a zonei verzi”, se menționează în noul regulament publicat de Primăria Sibiu.
Cetățenii care au încheiat acest acord se pot implica în îngrijirea unui spațiu verde, prin:

  • salubrizarea spațiului verde prin colectarea deșeurilor;
  • tunderea gazonului în perioada martie – noiembrie
  • greblarea spațiilor verzi;
  • plantarea materialului dendrologic și floricol;
  • udare
banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

Primăria atrage atenția însă asupra activităților interzise: cetățenii nu au voie să taie ori să toaleteze arbori, să mobileze sau să ocupe spațiile verzi cu diferite obiecte interzise și să îngrădească spațiile verzi publice cu garduri sau alte mijloace.
Pentru nerespectarea prevederilor menționate în ghid vor fi aplicate amenzi între 500 și 2500 de lei:
Nerespectarea liniilor directoare pentru plantarea arborilor se pedepsește cu amendă contravențională cuprinsă între 500 – 1000 lei;
Nerespectarea prevederilor se pedepsește cu amendăcontravențională cuprinsă între 1500 – 2500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect