9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Primăria mai cheltuie o jumătate de milion de lei pe parcul de skate, în timp ce Târgul Obor zace în mizerie

Cele mai citite

Primăria anunță începerea lucrărilor la spațiul acoperit pentru skateboarderi, așa numitul foam pit, însă întârzie să lanseze un program de reabilitare și modernizare a Târgului Obor, un veritabil focar de mizerie și lipsă de civilizație.

Skate-parkul Obor, destinat tinerilor care vor să se distreze cu plăcile într-un spațiu dedicat, va avea începând din acest an și o zonă acoperită, numită în termeni de specialitate foam pit. Decizia de construire a fost luată, după cum spune Astrid Fodor, primarul Sibiului, în urma solicitării practicanților acestui sport.
“Tinerii utilizatori ai skate park-ului au fost cei care mi-au transmis că își doresc și acest tip de instalație pentru a le fi mai ușor să învețe trick-uri noi, în siguranță, și le-am promis că vom extinde parcul. În această săptămână am început lucrările la singurul foam pit din țară, care va fi gata în 6 luni”, spune Astrid Fodor.
Acest foam-pit va fi format dintr-o cuvă, o mare albie îmbrăcată în burete, amenajată pe o suprafață de 250 metri pătrați. Alături de „groapa” cu bureți, vor exista o serie de rampe specifice acestui sport. Toată această amenajare va fi acoperită cu o amplă copertină metalică.
În urma licitației, prețul stabilit pentru această lucrare este de 667.000 de lei, cu 100.000 peste estimările primăriei, și asta din cauză că s-a înregistrat un singur ofertant. Termenul de finalizare este de 6 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.

Skate park-ul din zona Obor a costat 1 milion de euro și a fost deschis publicului în mai 2019, având o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați pe care s-au amenajat circuite pentru BMX, skateboard, role, trotinete și MTB-uri, fiind cel mai mare și mai modern din țară. Contractul a fost câștigat și derulat de aceeași firmă care cum construiește foam-pit-ul, și atunci fiind unic ofertant: Sport Play Sistems, din Cluj Napoca.
Primăria a mai încheiat și un contract de întreținere în valoare de 30.000 de lei pe an, pentru parcul de skateboard.
De asemenea, în acest an a fost demarată construirea unei baze sportive, pentru care Primăria Sibiu va plăti 10 milioane de lei. Spațiul denumit generic „de agrement”, este format în special din terenuri de fotbal, handbal și volei.
Târgul Obor, un spațiu insalubru
În tot acest timp, zona Obor suferă din cauza lipsei unei amenajări moderne a Târgului Obor, care a rămas ancorat în vremuri medievale, cu spații de expunere din tablă ruginită, în cazurile fericite, sau pe jos, direct pe pământ, pe cutii de carton, în cele mai multe cazuri. Gardurile arată ca în zonele din Ucraina atacate de ruși, iar spațiile de parcare sunt insuficiente, primitive, specifice țărilor subdezvoltate. Zilele de târg sunt puternic marcate de o atmosferă insalubră, cu un risc ridicat de atacuri la buzunare sau direct la marfă. Traficul prin zonă este unul cu probleme și în zilele de lucru, însă devine un coșmar în zilele de târg, blocând accesul pentru zeci de minute pentru cei care vor să meargă spre autostradă, spre Șura Mare sau la cumpărături în parcul comercial din apropiere.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect