17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Primăria Sibiu a obținut peste 32 de milioane de lei pentru un centru mare de colectare a deșeurilor

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Municipalitatea sibiană a obținut finanțare europeană pentru un centru mare de colectare a deșeurilor.

Amenajarea centrului va presupune construcția unor platforme și a unei hale de procesare, amplasarea unor containere și a unei camere frigorifice, amplasarea unui cântar pentru autovehiculele de mare tonaj, precum și echiparea cu utilaje pentru gestionarea deșeurilor primite. Centrul va fi amenajat pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați și va primi mai multe tipuri de deșeuri.

banner

Este vorba despre deșeuri menajere, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale de la case sau de pe platformele din zonele de blocuri, deșeuri cu fluxuri și gestionare specială, cum ar fi voluminoase, deșeuri din construcții și demolări, echipamente electrice și electronice, precum și baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din lemn și mobilier, deșeuri textile, anvelope uzate și deșeuri de cadavre animale. Sibienii le pot transporta cu mijloace proprii până la Centru și nu vor plăti nicio taxă pentru predarea lor.

„Am obținut 32,7 milioane de lei, fonduri nerambursabile europene, pentru construcția unui al doilea centru de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar, acesta urmând să fie amenajat pe Dealul Dăii.

Vom semna contractul de finanțare și apoi demarăm procedurile de achiziție pentru amenajarea acestui centru unde sibienii vor putea preda gratuit deșeuri cu regim special sau deșeuri menajere care nu încap în pubelele de acasă sau platformele de la bloc”, a precizat Astrid Fodor, primarul Sibiului.

În luna decembrie 2022 Primăria Sibiu a obținut alte 4,5 milioane de lei pentru amenajarea unui centru de aport voluntar al deșeurilor mai mic ca dimensiuni, în Viile Sibiului, cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați. În cazul acestui proiect se lucrează la realizarea documentației tehnice și urmează procedura de achiziție pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.

De asemenea, în același domeniu, Primăria Sibiu a primit finanțare europeană în valoare de 12,5 milioane de lei pentru amenajarea a 110 insule ecologice digitalizate în zonele de blocuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor și pentru implementarea instrumentului “plătește pentru cât arunci”.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect