27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

PSD Mediaș: Conducerea Meditur minte. Transportul public nu se oprește în Mediaș

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

După ce au fost acuzați într-o conferință de presă de către conducerea Meditur, operatorul local de transport din Mediaș că prin nevotarea proiectului privind contractul de delegare de gestiune a Meditur activitatea de transport public de călători din Mediaș poate fi blocată, aleșii locali ai Partidului Social Democrat din oraș au reacționat în cursul zilei de joi.
Președintele social democraților medieșeni, Mihai Macaveiu, susține într-un comunicat de presă că acuzațiile nu sunt decât niște minciuni. Acesta a afirmat că printr-o hotărâre a Consiliului Local Mediaș din luna decembrie a anului 2007 s-a aprobat concesionarea activităţii de transport public local către Meditur, în 10 ianuarie 2008 semnându-se Contractul de concesiune.
„Directorul Meditur de la aceea dată, Gheorghe Roman, a pus în practică prevederile Contractului de concesiune semnat în 10 ianuarie abia în data de 19 octombrie 2008, aducându-se prejudicii atât Meditur, autobuzele SC BMT Trans SRL Mediaş continuând să circule nestingherite pe traseele ce trebuiau să fie deservite în totalitate cu autovehiculele Meditur), cât şi Primăriei, prin neplata redevenţei.
Prin Hotărârea Consiliului local nr. 414 din 20 decembrie 2016 s-a aprobat prelungirea Contractului de concesiune nr. 267/10 ianuarie 2008 pe o perioadă de maxim 2 ani, iar prin Hotărârea Consiliului local nr. 215 din 26 iunie 2017 s-au aprobat Studiul de oportunitate, proiectul Contractului de delegare a gestiunii, Caietul de sarcini şi Regulamentul serviciului de transport public local de persoane, ceea ce înseamnă că acestea se aplică de la data adoptării acestei Hotărâri.
Toţi consilierii locali PSD au votat „împotrivă”, din cauză că s-au cheltuit 72.400 lei pentru întocmirea acestor materiale de către o firmă „externă” (Certrans Level SRL Bucureşti) deşi aparatul de specialitate al Primăriei trebuia să le întocmească (cu sprijinul Meditur, ce a transmis toate datele necesare), aşa cum s-a întâmplat în alte localităţi.
În plus, Studiul de oportunitate este un copy-paste jenant al celui din anul 2007, pastrându-se programele şi traseele păguboase, nefiind inserate noile trasee ori modificările survenite din anul 2007 până în 2017”, susține Macaveiu.
În şedinţa extraordinară a Consiliului local din data de 8 ianuarie 2019, proiectul de Hotărâre privind modificarea hotărârii din anul 20172017, a fost respins, consilierii PSD votând împotriva acestuia.
„Modificarea propusă, aceea că durata Contractului de delegare a gestiunii transportului public este de 8 ani şi intră în vigoare începând cu data de 10.01.2019, este inutilă, deoarece, cum am arătat, transportul public continuă să fie asigurat de către SC Meditur SA Mediaş, din data de 26 iunie 2017. Durata Contractului, de 8 ani, reprezintă prevedere legală, fiind deja inserată în Hotărârea nr. 215/2017.
Iniţiatorul proiectului de Hotărâre, prin aparatul de specialitate, nu a făcut decât să prezinte acelaşi Studiu de oportunitate, deci aceleaşi trasee şi programe neconforme, aşadar votul consilierilor PSD nu putea fi decât de respingere, încă o dată, a acestuia. Solicităm pe această cale primarului să înceteze rudimentara campanie electorală în care se află încontinuu şi să lase specialiştii pe care încă nu a reuşit sa îi înlăture, să îşi desfăşoare activitatea conform pregătirii lor.
Din cauza proastei administrări a municipiului Mediaş, a fondurilor alocate haotic pe maculatură, pe lucrări de mântuială, începând cu data de 1 ianuarie 2019 se scumpesc tarifele legitimaţiilor de călătorie, a serviciilor de apă şi canalizare, a colectării deşeurilor menajere, prin aprobarea reprezentanţilor PNL, PMP şi UDMR Mediaş”, a mai adăugat Mihai Macaveiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sute de polițiști și pompieri sibieni, la datorie în vacanța de Sfânta Maria

Câteva sute de pompieri și polițiști vor acționa la nivelul județului Sibiu în vacanța de Sfânta Maria.În perioada 12...
spot_img

Știri pe același subiect