16.3 C
Sibiu
sâmbătă, august 13, 2022

PUZ comun CJ Sibiu – Primărie, pentru proiectul pasajului subteran O. Goga și transformarea în zonă pietonală

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Consilierii județeni din Sibiu împreună cu cei locali, din municipiul Sibiu, sunt chemați să aprobe parteneriatul dintre Consiliul Județean și Primăria Sibiu, pentru proiectul „Regenerare urbană în zona Sala Transilvania – Stadionul Municipal Sibiu”, care urmează să aducă, pe lângă extinderea Sălii Transilvania, și o reconfigurare a traficului în zona străzii Octavian Goga. Aici ar urma să fie realizată un pasaj subteran, care să preia traficul de la suprafață, dar să asigure și accesul într-o viitoare parcare subterană a Sălii Transilvania. La suprafață va fi, în consecință, realizată o zonă pietonală, care să transforme întreaga zonă în care se află Stadionul Municipal și Sala Transilvania într-o zonă pietonală.

Concret, proiectul de hotărâre pe care consilierii urmeaăz să-l aprobe prevede încheierea unui protocol de colaborare între Județul Sibiu , Municipiul Sibiu și Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu, pentru elaborarea unui PUZ cu privire la Sala Transilvania, strada Octavian Goga și Stadionul Municipal Sibiu.
Estimările făcute de specialiștii CJ Sibiu arată că valoarea acestui protocol se ridică la circa 160.000 de lei, reprezentând contravaloarea PUZ-ului ce se va realiza, sume pe care le vor susține în mod egal CJ și Primăria Sibiu. Eventualele sume ce depășesc această valoare vor fi suportate de Consiliul Județean. PUZ-ul va fi introdus în documentația de investiții a Sălii Transilvania.
Primăria Sibiu va trebui să pună la dispoziția proiectanților documentele cu privire la strada Octavian Goga și Stadionul Municipal. Acesta din urmă ar putea fi legat în egală măsură cu noua infrastructură, la nivelul parcărilor subterane.
Lucrari Stadion Sibiu Oct 2021 1 800x533
PUZ-ul care va fi realizat va include studii de teren, studii de circulație și de trafic, studiu arheologic, ridicare topometrică, studiu geotehnic, documentații de specialitate privind amplasarea rețelelor de utilități: electrice, de gaz, apă-canal, de telefonie, pentru a ca proiectul să poată trece apoi la fazele următoare de execuție.
Proiectul de regenerare urbană în zona Sala Transilvania – O.Goga a fost anunțat de Daniela Câmpean cu ocazia vizitei ministrului dezvoltării, Cseke Attila, în Sibiu, ocazie cu care au fost anunțate mai multe proiecte în județ. Pentru extinderea Sălii Transilvania, CJ va primi finanțare din partea MDALP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect