0.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Ședință la Consiliul Local Mediaș pentru aprobarea bugetului

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Miercuri după amiaza este programată şedinţa Consiliului Local Mediaș pentru aprobarea bugetului local pentru anul 2023.

Astfel, la chiar primul punct pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local, a bugetului creditelor interne, a bugetului creditelor externe, a bugetului fondurilor externe nerambursabile și bugetele instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii, a listei obiectivelor de investiții şi a programului de investiții publice pe grupe de investiții și surse de finanțare pe anul 2023.

banner

Ședința Consiliului Local Mediaș e programată mâine după amiaza, de la ora 16, în Sala „Daniel Thellmann” a municipalității.

285 de milioane de lei va fi bugetul municipiului Mediaș pentru anul în curs. Peste 269 de milioane de lei este bugetul pentru acest an al municipiului de pe Târnava Mare, din totalul bugetului local 111 milioane de lei fiind valoarea proiectelor cu finanțare internațională. La veniturile din buget se adaugă și excedentul de aproape 16 milioane de lei, astfel încât totalul veniturilor și disponibilului din excedentul bugetar va fi de 285 de milioane de lei.

Din bugetul total, peste 34 de milioane de lei se vor regăsi la capitolul servicii publice generale, care include cheltuielile de personal și cheltuielile materiale. Capitolul Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională are la dispoziție peste 4 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei fiind alocată Direcției Poliția Locală Mediaș.

Cheltuielile socio-culturale vor primi în acest an peste 113 milioane de lei, la acest capitol fiind incluse cheltuielile legate de învățământ, sănătate, dar și banii pentru asistență socială și Direcția pentru Cultură.

Peste 69 de milioane de lei sunt alocați capitolului Servicii și Dezvoltare Publică, Locuințe, Mediu și Ape, iar 68,4 milioane de lei vor reveni acțiunilor economice, unde sunt incluși banii pentru transport, dar și pentru investițiile la străzi.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect