17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Sibienii pot primi subvenţii pentru împăduriri

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Ministerul Mediului alocă un sprijin financiar pentru împădurirea terenurilor agricole neutilizate, la care se adaugă o subvenție anuală de 456 euro/hectar pe o perioadă de 20 de ani, anunţă Prefectura Sibiu.

De precizat că vor fi finanțate lucrări de împădurire și lucrări de îngrijire a plantațiilor și creștere a suprafeței cu vegetație forestieră în lungul căilor de comunicație, în interiorul aglomerărilor urbane (păduri urbane, inclusiv de tipul mini-pădurilor), în jurul localităților și între câmpurile cu culturi agricole, precum și alte categorii de perdele forestiere de protecție. Beneficiarii eligibili ai schemei pot fi deținătorii publici și privați de teren pretabil pentru împădurire, indiferent de mărime, precum și formele asociative ale acestora.

banner

Prefectul județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu, a avut o întâlnire de lucru în scopul prezentării Campaniei Naționale de Împăduriri 2022-2026, sesiune demarată în luna noiembrie a anului trecut și finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Prin măsura PNRR „Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri inclusiv în păduri urbane și reîmpăduriri” este vizată realizarea a 56.000 ha de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice, bugetul alocat fiind de 730 milioane de euro. Stabilirea unor astfel de parteneriate, printr-un efort comun, face ca programul să se concretizeze într-un succes pe viitor.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect