9.1 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Angajații din Tineret și Sport solicită salarii mărite cu 25 %

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Revendicările sindicaliștilor din domeniul tineretului și sportului au fost prezentate în ședința de lucru a Comisiei de Dialog Social, din această săptămână, condusă de prefectul județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu.

Publicitate

Acestea au fost prezentate de Georgel Petrache, președintele B.N.S. – Filiala Sibiu. Ele se referă, în principal, la inechitățile salariale din sistem. SNST solicită majorarea cu 25% a salariilor celor care muncesc în Sport și Tineret, personal contractual și funcționari publici din cadrul Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret, Cluburi Sportive, Case de Cultură ale Studenților, Complex Cultural Teo, Complexurile Sportive Naționale, Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor, Institutul Național de Cercetare pentru Sport-INCS, Federații Sportive Naționale, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – MFTES și Agenția Națională pentru Sport-ANS.

Publicitate

Alte nemulțumiri au vizat munca suplimentară neplătită și necompensată cu timp liber corespunzător din cauza lipsei de personal, suprasolicitarea personalului, condiții proaste de muncă și nivelul foarte mic al salariilor.

În acest context, prefectul, în calitatea sa de reprezentant al Guvernului, i-a informat că solicitările lor vor fi transmise Guvernului României și, de asemenea, i-a asigurat de toată colaborarea sa în tot ceea ce privește dialogul și întregul său sprijin.

Sprijin pentru IMM-uri

Al doilea punct al ordinii de zi a fost constituit de secțiunea Diverse, unde a fost prezentat Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European Plus prin Programul Educație și Ocupare, ”Creșterea capacității organizațiilor societății civile și dezvoltarea parteneriatelor pentru ocupare și formare” de către Adrian Rada, reprezentant al Consiliului Național al IMM-urilor din România.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie consolidarea capacității organizațiilor societății civile (OSC) de a implementa în mod eficient politici și acțiuni în vederea simulării unei rate ridicate de ocupare și promovarea procesului de dezvoltare și implementare a parteneriatelor pentru ocupare și formare profesională. Informații detaliate cu privire la proiect se găsesc pe https://exino.ro/proiecte/creșterea-capacitatii-ong/.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect