20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

Taxa de salubritate va fi majorată de la 1 ianuarie 2020

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Taxa pentru salubrizare va fi majorată încă din prima zi a anului viitor, potrivit unei propuneri a Primăriei Sibiu. Modificarea tarifului va fi votat de consilierii sibieni în ședința lunară din 17 decembrie.
Sibienii vor plăti mai mult la gunoi, taxa de salubritate urmând să fie majorată de la 1 ianuarie. Proiectul inițiat de primarul Sibiului, Astrid Fodor, prevede creșterea de la 9,50 lei/persoană/lună, la 11 lei/persoană/lună, ca urmare a creșterii costurilor operatorului Soma cu transportul gunoiului, de la 30 lei/tonă, la 80 de lei/tonă. Motivația majorării este prevăzută în  referatul de aprobare al acestui proiect: „Începând cu anul 2020 costurile operatorilor de salubrizare vor crește ca urmare a modificării contribuției pentru economia circulară (prevăzută în OUG 196/2005), ceea ce va determina implicit majorarea tarifelor percepute de acești operatori”.
În concluzie, raportul care însoțește proiectul de hotărâre arată că  „(…)în vederea asigurării sumelor necesare achitării de către Municipiul Sibiu a contravalorii activităților serviciului de salubrizare, este necesară majorarea Pachetului de Servicii de Salubrizare de bază”.
Majorarea taxei se va aplica, tot de la 1 ianurie 2020, și agenților economici, dar și instituțiilor publice.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect