7.5 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Tribunalul Sibiu trebuie finalizat, cel târziu, până în 2030

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Parlamentul a adoptat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin care vor fi finanţate mai multe proiecte, a anunţat, marţi, Ministerul Justiţiei.

Între proiecte figurează și reabilitarea fostului sediu al Palatul de Justiție Sibiu, în speță Tribunalul și Judecătoria Sibiu. Termenul limită pentru aceste proiecte este până în 2030. „Mai multe investiţii pentru instanţele din ţară! Parlamentul a adoptat, marţi, Proiectul de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei şi Ministerul Finanţelor pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 100 milioane euro, cu o durată de şapte ani (2023-2030) pentru susţinerea proiectului ‘Consolidarea bazelor pentru îmbunătăţirea furnizării serviciilor judiciare’. Legea merge la promulgare”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiției. Investiţiile în infrastructura sistemului judiciar sunt esenţiale pentru „o justiţie eficientă şi prietenoasă”, menţionează ministerul.

S-a schimbat banca

Tribunalul Sibiul a început finanțarea lucrărilor cu Baca Mondială și continuă cu BIRD. Să vedem cu cine termină reabilitarea instituției Ministerul Justiției. „Cu sprijinul Băncii Mondiale, am îndeplinit zeci de obiective de infrastructură logistică pentru justiţie”, arată Ministerul Justiţiei, care adaugă că fondurile prezentului împrumut vor finanţa mai multe investiţii, respectiv: proiectarea completă a „Cartierului pentru Justiţie”, aflat deja în implementare la nivelul Ministerului Justiţiei; construirea sau reabilitarea a 7 sedii de instanţe, Tribunalul Sibiu, Judecătoriile Calafat, Corabia, Vălenii de Munte, Şimleul Silvaniei, Oraviţa, şi Filiaşi; refacerea infrastructurii LAN pentru 130 de instanţe; digitalizarea arhivelor pasive ale Tribunalului Bucureşti și elaborarea strategiei de digitalizare a sistemului judiciar. „Modernizarea semnificativă este un pas esenţial către o justiţie mai eficientă şi echitabilă. Cu sprijinul Băncii Mondiale, am îndeplinit şi vom continua să îndeplinim obiective importante de infrastructură logistică pentru justiţie”, arată Ministerul Justiţiei.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Iarna a revenit în județul Sibiu

Iarna a revenit în județul Sibiu, în stațiunea Păltiniș, unde a nins vineri după amiaza.În staţiunea Păltiniș ninge, s-a...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect