2.9 C
Sibiu
duminică, decembrie 3, 2023

TURSIB este în criză

Cele mai citite

”Problema noastră este centralizarea excesivă și care a devenit și mai excesivă în ultimele luni. O să fim mai rău decât am fost oricând. Centralizarea asta excesivă, care nu îți dă niciun fel de libertate. Tu să ai fonduri și să nu le poți utiliza așa cum este util, este absurd. Cu asta ne confruntăm. Este principala problemă cu care se confruntă nu doar TURSIB-ul. Ne vom confrunta, inclusiv Primăria Sibiu, cum se vor confrunta toate primăriile din țară. Degeaba facem demersuri, degeaba scriem la Guvern. O să vedeți că nu se modifică absolut nimic”, a transmis Astrid Fodor.

Primarul Sibiului a făcut aceste declarații joi, în ședința Consiliului Local Sibiu, în contextul analizării activității societății TURSIB, care se confruntă cu mari probleme legate de personal și este nevoită să reducă cursele pentru lunile noiembrie și decembrie 2023.

Responsabilii TURSIB au declarat că societatea sibiană de transport în comun are în conturi de 13 milioane de lei, dar nu poate să aloce fonduri pentru creșterea salariilor, deoarece există lacune în legislație. În acest moment, potrivit reprezentanților TURSIB, societatea are în organigramă zeci de posturi de șoferi neocupate din cauza salarizării. În acest context, șefii sindicatului spun că societatea s-ar putea confrunta cu plecări în masă din același motiv.

Problema a fost analizată, joi, în ședința de Consiliu Local Sibiu, mai bine de o oră, în ceea ce s-a numit ședința-record din acest an a aleșilor locali. Ședința în discuție a ținut peste două ore și jumătate. Sindicaliștii cer salarii decente pentru șoferi, în condițiile în care aceștia își completează veniturile din orele suplimentare pe care le efectuează.

În final, primarul Astrid Fodor și aleșii locali sunt de acord cu creșterea salariilor și suplimentarea posturilor de șoferi, însă aceste lucruri pun într-o situație dificilă financiar societatea TURSIB din cauza restricțiilor legislative, iar în final, sibienii, care folosesc transportul în comun, vor avea parte de curse reduse. Nu s-a ajuns la nicio decizie, proiectul de hotărâre privind situația TURSIB fiind retras de pe ordinea de zi și amânat pentru ședința extraordinară din 7 noiembrie. În paralel, Primăria Sibiu a comandat un audit financiar extern, care se află în lucru.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

România și-a aflat adversarele de la EURO 2024. Cum vi se pare grupa Naționalei?

Sâmbătă seara a avut loc, la Hamburg, tragerea la sorți a a grupelor EURO 2024. România va face din...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect