6.2 C
Sibiu
marți, februarie 20, 2024

USR Sibiu: Atac la președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean. ”Toleranță” când vine vorba de Primarul Astrid Fodor

Cele mai citite

Ruxandra Cibu Deaconu, candidatul USR pentru Primăria Sibiu, susține că decizia unei viitoare candidaturii a lui Astrid Fodor pentru un nou mandat de primar al Sibiului îi aparține în totalitate.

„O să vedem ce se va întâmpla”, a spus liderul USR Sibiu, în conferința de presă, de astăzi, de la sediul partidului, în care aleșii municipali sibieni și cei județeni ai USR și-au prezentat bilanțul pe 2023 și propunerile de buget pentru 2004 pentru orașul Sibiu și Consiliul Județean.

Totodată, Ruxandra Cibu Deaconu nu a spus tranșant dacă o mai dorește pe Astrid Fodor în funcția de primar al Sibiului din 2024 încolo, însă a criticat modul în care primarul Astrid Fodor gestionează banii comunității municipale.

„Avem un excedent bugetar foarte mare. Astrid Fodor este un primar chibzuit și așa a făcut Stadionul Municipal. Dacă nu exista excedentul bugetar din anii trecuți, acum bugetul din 2024 ar fi fost cel mai mic din ultimii trei ani. În mod normal, excedentul bugetar trebuie să se încadreze între 1 – 3 % din bugetul anual. Primarul trebuie să se hotărască dacă vrea să strângă bani pentru vremuri grele sau pentru modernizarea orașului”, a spus candidata USR pentru Primăria Sibiu.

Ruxandra Cibu Deaconu afirmă că excedentul bugetar de anul acesta, prins în proiectul de buget pentru 2024, este de 87 milioane de lei, în timp ce, per total, excedentul din ultimii ani trece de aproape 225 milioane de lei. În opinia sa, problema cea mai mare a sibienilor este lipsa locurilor de parcare, declarând că de construirea parcărilor subterane anunțate de Astrid Fodor nu se mai aude nimic.

Adrian Echert: „La Consiliu Județean avem un act de totalitarism din partea Danielei Cîmpean”

La rândul său, Adrian Echert, care face echipă cu propunerea USR la Primăria Sibiu, în Consiliul Județean, crede că atitudinea președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, se află în continuă degradare. În opinia lui, tinde spre dictatură în Consiliul Județean. „Ședința de joi este un nou episod sumbru. La Consiliul Județean avem un act de totalitarism din partea președintelui Daniela Cîmpean. Totul se desfășoară într-un cadru totalitar sub Daniela Cîmpean”, a spus Adrian Echert, care ia în considerare, în acest moment, să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Acesta a comentat și o eventuală realegere a Danielei Cîmpean din funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu: „Dacă va câștiga un nou mandat, atitudinea sa va duce la degradarea situației din punct de vedere a atitudinii. Este pe cale de a deveni dictator”, afirmă Adrian Echert.

Declarațiile acestuia vin după ce în ședința de joi, Daniela Cîmpean a declarat că nu va mai discuta în ședințele de CJ situația de la Filarmonica Sibiu. Totodată, Paul Jurgen Porr, liderul consilierilor județeni FDGR, i-a transmis, în ședință, președintelui Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, că cei aflați în Opoziție în CJ așteaptă scuze de la aceasta pentru colegul său consilier Adrian Echert, după ce în luna decembrie 2023, Daniela Cîmpean a spus că votul acestuia nu contează în Consiliul Județean.

USR Sibiu și-a prezentat principalele propuneri pentru bugetul pe 2024 al Primăriei Sibiu. Acestea sunt: pasaj rutier subteran la intrarea în Sibiu, intersecția Milea/Semaforului/Rahovei; pădure urbană sau parc în zona Căii Șurii Mici; construcție drum de legătură și pod peste Valea Săpunului, între zona Arhitecților și strada Siretului; construire pasaj pietonal pe sub calea ferată între străzile Ulmului și Lăptăriei; realizare parcare supraterană în zona Calea Dumbrăvii/Centru; construcția unui bazin olimpic acoperit; amplasarea de defibrilatoare externe automate în diferite locații din oraș și buget pentru proiectul de sterilizare a câinilor.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Investiții importante la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”

Clădirea Colegiului Național Pedagogic "Andrei Șaguna" va fi modernizată și mai eficientă energetic în urma derulării unui proiect de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect