11.2 C
Sibiu
luni, septembrie 26, 2022

„Vecinătatea activă”, un proiect pentru cartierul Ștrand

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Asociația Sibiu 1191 lansează proiectul „Vecinătatea activă”, prin care își propune sa contribuie la producerea unor schimbari pozitive si de lunga durata in micro-comunitatea constituita de cartierul Strand, unul din cele mai reprezentative cartiere ale Sibiului. Ne dorim sa dezvoltam capacitatea membrilor comunitatii ( cetateni, companii, ONG-uri ) de a lua initiativa si de a se asocia pentru a imbunatati conditiile de trai si calitatea vietii, valorificand responsabil resursele comunitatii.
Astfel în datele de 17 octombrie 2015 si 31 octombrie 2015, intre orele 09.00-16.00 se vor desfasura activitati pe cele 3 strazi cuprinse in acest proiect și anume strada Vasile Carlova, strada Bihorului si strada Hategului. „Vom incerca sa readucem la viata traditia sasilor din Sibiu de a se implica fiecare in comunitatea in care traieste, de a-si face o viata mai buna in zona in care locuieste (de a iesi in fata casei cu mic cu mare pt curatenia de toamna si alte activitati gospodaresti), pentru a-si cunoaste vecinii mai bine , a munci si a se distra impreuna. Vom incerca sa implicam in activitatile derulate in cartierul Strand pe langa locuitorii acestiu cartier, societatile comerciale , ONG –uri care isi desfasoara activitatea in cartier, bisericile din zona, scolile din cartier (inca de mici copiii trebuie sa se deprinda cu astfel de activitati si programe in folosul comunitatii)”, spune Claudiu Gavrea, președintele asociației. Acesta mai spune că activitatile desfasurate vor fi cele stabilite in urma analizei realizate de catre grupurile de lucru formate din locuitorii cartierului, ceea ce considera ca sunt foarte importante pentru comunitatea lor, vor fi actiuni la care sa participe cu mic si mare – toaletarea zonelor verzi din cartier, marcaarea strazilor, colectarea selectiva a deseurilor, curatenia generala de toamna pe strada, amplasarea de cosuri mici de gunoaie in zonele aglomerate, curatarea stalpilor de afisele lipite sau amplasarea de bancute in fata blocurilor. „Invitam pe toti cei care doresc sa se alature demersului nostru sa se inscrie pe pagina de Facebook , site sibiu1191.ro sau la telefon 0741.246502, iar la finalul activitatilor vom avea o tombola cu 3 premii pentru participantii la actiune. La finalul activitatilor ne vom bucura si de un program artistic (Fanfara din Sibiu) in Parcul Strand oferit atat pentru cei care au participat la activitate dar si pentru locuitorii cartierului Strand”, mai spune Gavrea.
Despre proiect
Proiectul promoveaza initiativa, implicarea si voluntariatul actorilor sociali din cartierul Strand in activitati comunitare. Își propune schimbarea mentalitatii ca totul trebuie facut de catre autoritatile publice si constientizarea beneficiilor asocierii, implicarii si voluntariatului in rezolvarea unor probleme sociale specifice.
Micro-comunitatile au un potential extraordinar care trebuie constientizat, pus in valoare si exploatat durabil , pentru a reinvia sentimentul de apartenenta si implicare la o micro-comunitate ( atat de specifice Sibiului in secolul trecut ) si pentru a creste calitatea vietii acestora.
Valorile promovate prin proiect sunt specifice unei comunitati de mici dimensiuni: participare activa, spirit de initiativa, voluntariat, abordare participativa, echitate si coeziune sociala, rezponsabilitate sociala a tuturor membrilor comunitatii, potentialul latent al comunitatii, increderea ca membri comunitatii sunt cei mai potriviti sa gaseasca cele mai bune solutii la problemele cu care se confrunta.
Metodologia prin care proiectul va contribui la dezvoltarea si implicarea micro-comunitatii se bazeaza pe invatarea experientiala. Practic, membri comunitatii participa la actiuni de informare, constientizare si mai apoi depistare si implicare in problemele reale ale micro-comunitatii. Actiunile vor fi coordonate si supravegheate de catre Asociatia SIBIU 1191 si sunt cuprinse in Agenda Comunitatii Primariei municipiului Sibiu pentru anul 2015.
Vecinatate activa afis 17 31 oct

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect