17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

Vești bune pentru elevii de la Andrei Șaguna. Colegiul se extinde și va avea sală de sport

Cele mai citite

Primăria Sibiu anunță extinderea Colegiului Andrei Șaguna și construirea unei săli de sport.

Consiliul Local Sibiu a aprobat în ședința ordinară din data de 29 mai indicatorii tehnico-economici pentru extinderea Colegiului Pedagogic Andrei Șaguna cu un corp nou de clădire și construcția unei săli de sport.

banner
banner
banner
banner

“Prin construcția unui nou corp de clădire la acest colegiu creștem capacitatea unității de învățământ cu 20 de săli de clasă și 3 laboratoare, creând loc pentru încă 600 de elevi”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

De asemenea, Astrid Fodor a transmis că este prevăzută și construcția unei săli de sport în suprafață de 1.000 de mp și spune că urmează să depună proiectul pentru obținerea finanțării nerambursabile din PNRR – Componenta 15 Educație, investiția fiind estimată la peste 48 de milioane de lei.

Despre extindere și noua sală de sport

Corpul nou de clădire va avea parter și 2 etaje și o suprafață desfășurată de 3.600 mp. În noua clădire vor fi amenajate 20 de săli de clasă, 2 laboratoare, 1 cabinet și grupuri sanitare. Construcția va fi eficientă energetic, datorită unui sistem de management a utilităților în clădire (BMS), a unui sistem de panouri fotovoltaice care vor asigura energie din surse regenerabile și a unui sistem de ventilare cu recuperatoare de căldură, încălzirea urmând să se asigure cu pompe de căldură aer-apă.

Iluminatul se va face prin corpuri cu LED care consumă puțin și sunt fiabile. Accesul în clădire va fi optimizat pentru persoanele cu dizabilități prin amenajarea unor rampe atât la intrarea principală, cât și la cele secundare.

Sala de sport va avea o suprafață de 1.000 mp și va fi dotată corespunzător pentru practicarea handbalului, baschetului și voleiului, dar și pentru alte exerciții fizice în orele de sport.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect