17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

VIDEO & FOTO Sfârșitul coșmarului: DJ 106 C – Calea Cisnădiei e aproape de final, iar traficul a scăpat de blocaje

Cele mai citite

Modernizarea și lărgirea Drumului Județean 106 C, pe porțiunea de 3 kilometri situată în dreptul Cartierului Arhitecților, se apropie de final, lucrările fiind terminate în proporție de peste 90%. Din acest motiv, traficul în zonă a devenit unul uman, fără cozi și blocaje, ceea ce înseamnă că proiectul a fost, în cele din urmă, unul reușit.
Lucrările prelungite cu mult peste planurile inițiale, inclusiv peste datele contractuale, ale proiectului de lărgire a Căii Cisnădiei, atât în Sibiu, cât și pe porțiunea care face parte din DJ 106C, au ajuns la un punct final fericit: nu mai există cozi la intrarea și la ieșirea din oraș, ca urmare a finalizării asfaltării și a marcajelor care au adus o bandă în plus pe un sens. Am testat traficul pe această arteră la ora la care cei mai mulți dintre locuitorii Cartierului Arhitecților din Cisnădie ies de la serviciu, oră la care de obicei se formau cozi interminabile, iar accesul în cartier era un coșmar, ce dura zeci de minute, uneori. Acum, mașinile care revin acasă se aliniază conștiincios pe banda de pe direcția Sibiu – Cisnădie și utilizează cele două giratorii care permit în acest moment întoarcerea: la intersecția cu str. Nicolae Ghica Budești și cu str. Ion Berindei. Nu am observat nicio mașină care să calce banda continuă, nu am observat incidente în trafic, ci doar mici blocaje la trecerea de pe teritoriul orașului Sibiu pe cel al Cisnădiei, acolo unde încă se mai lucrează la un sens giratoriu, în zona în care se va construi magazinul Kaufland, în dreptul străzii Liviu Ciulei. Tot acolo, strada este sugrumată și mai are indicatoare de avertizare pentru lucrările ce se desfășoară, fiind încă în derulare asfaltarea pe o porțiune de circa 100 de metri.


Șoseaua care permite acum un acces facil pe străzile din cartierul care dă Sibiului o proporție importantă de angajați ai fabricilor din Zona Industrială Vest are, conform proiectului, două benzi pe sensul Cisnădie – Sibiu, pentru a permite atât intrarea și ieșirea de pe străzile laterale, cât și fluența mijloacelor de transport în comun. Șoferii care vin dinspre Sibiu sunt obligați să meargă doar înainte, până la cele două sensuri giratorii, iar cei care se duc spre Sibiu, din Cisnădie, au de asemenea semne „Interzis virajul la stânga” la fiecare ieșire. În acest fel, sunt eliminate complet intersecțiile de sensuri, care de obicei creează blocajele.
Au existat solicitări către CJ Sibiu de construire a încă unui sens giratoriu, în zona străzii Tiberiu Ricci, însă proiectul a rămas neschimbat, specialiștii fiind de părere că prea multe sensuri giratorii ar conduce din nou la blocaje ale traficului. O altă problemă sesizată de locuitorii cartierului a fost cea a distanței mari dintre stațiile de autobuz.

Pista de biciclete, construită anterior, împreună cu un trotuar îngust, a fost acum asfaltată și urmează să fie marcată. Ea are propriul sistem de iluminat și va permite o legătură bună a celor din cartier cu Sibiul, dar și cu zona centrală din Cisnădie. Pista merge pe partea stângă a șoselei, pe direcția de ieșire din Sibiu, apoi se mută pe partea dreaptă, înainte de podul peste Seviș, unde există o trecere de pietoni semaforizată.
Lucrările de modernizare a DJ 106C au durat doi ani, deși proiectul inițial prevedea jumătate din acest timp. Ultima prelungire a contractului avea ca dată de finalizare 15 noiembrie 2021. Printre motivele întârzierilor se numără problemele cu exproprierile terenurilor care au fost necesare pentru lărgire. În total, proiectul „Modernizarea DJ 106C Sibiu – Cisnădie, între km 1+176 – km4+350” a costat județul Sibiu 26,2 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect