13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

Doar 5.000 de lei valorează deocamdată moartea tinerei mame

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

DSP anunță că a efectuat cercetări la Clinica Polisano, Serviciul de Ambulanță Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Au fost aplicate două amenzi, în valoare totală de 5000 lei, pentru Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

”Ca urmare a decesului pacientei B.A.B., internată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, s-a efectuat control în sănătate publică la cele trei unități medicale implicate în acest caz, respectiv: Clinica Polisano, Serviciul de Ambulanță Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu”, informează Direcția de Sănătate Publică.
Totodată, DSP menționează faptul că verificările au fost efectuate în limita competențelor ce revin personalului cu atribuții de control, pe baza documentelor puse la dispoziție de reprezentanții unităților medicale verificate. Responsabilitatea pentru veridicitatea înscrisurilor și a documentelor puse la dispoziția echipei de control, revine atât conducerii unităților respective, cât și persoanelor care au elaborat, întocmit și avizat, după caz, se mai precizează în comunicatul DSP.

Publicitate

A fost sesizat Colegiului Medicilor din România

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că nu au fost identificate erori în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale în cazul pacientei B.A.B., fiind respectate recomandările din ghidul clinic și procedura operațională. Ministerul Sănătății nu intervine în aprobarea procedurilor și protocoalelor din unitățile sanitare, însă au fost constatate neconformități legate de întocmirea unor documente medicale.

Verificarea veridicității diagnosticelor înscrise în foile de observație, biletul de ieșire din spital și alte documente medicale puse la dispoziție echipei de control, precum și conduita terapeutică urmată, exced ariei de competență a DSP.
Ca urmare, a fost sesizat Colegiului Medicilor din România și, de asemenea, au fost transmise constatările către IPJ Sibiu, care, de altfel s-a autosesizat în acest caz.
Serviciul Județean de Medicină legală Sibiu urmează să întocmească raportul de autopsie, care însă, la acest moment, nu este finalizat.

Publicitate

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect