6.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Conferință Pr. Constantin Necula: „Tinerețe și viață întru Hristos

Cele mai citite

Marți, 24 octombrie 2023, începând cu ora 18:00, va avea loc, în Aula Magna a Facultății de Medicină din Sibiu, conferința cu tema „Tinerețe și viață întru Hristos”, susținută de Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Necula, prodecan al Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Evenimentul este derulat de către Organizația Tinerilor Studenți din Sibiu (OTS).

Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți preoți ortodocși ai acestor vremuri. Prin intermediul predicilor sale, al cărților, al conferințelor pe care le susține și prin participarea la diverse emisiuni și rubrici difuzate la televiziune, la radio și în online, Părintele a ajuns la sufletele oamenilor de toate vârstele, ortodocși – dar nu numai – din țară și din străinătate.
Adesea ne limităm la a crede că tinerețea este o etapă trecătoare din viața fiecăruia, presărată atât cu amintiri inedite, cât și cu dezamăgiri și eșecuri, care au rolul de a ne clădi. Dar ce înseamnă de fapt să fii tânăr? Înseamnă să trăiești, să visezi și să îndrăznești să crezi că nimic nu e irealizabil, întrucât imposibilul devine posibil atunci când ești în lucrare cu Dumnezeu.
Trebuie doar să ai curajul de a face primul pas și voința de a-ți deschide sufletul către Însuși Tiparul Sufletului, iar El, văzând ardoarea ta, va face o sută de pași înspre tine și te va purta în zbor spre orizonturi la care nici n-ai visat că poți ajunge. Astfel, se menține aprinsă flacăra „tinereții fără bătrânețe”, adică a tinereții cu și întru Hristos.
„Tinerețea înseamnă libertate. Singura libertate pe care o avem e să ne trăim viețile. E cel mai mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat. Nimeni, niciodată, prin niciun mijloc, nu poate cenzura iubirile noastre, curajul nostru, puterea noastră de a visa. Dacă țara stă acum pe ceva, stă pe forța tinerilor de a refuza dezertarea”, e de părere Părintele Constantin Necula.
Intrarea este liberă!

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi menținut până la finalul sezonului rece

Ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi menținut în plată, la același nivel, până la finalul sezonului rece noiembrie 2023...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect