9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Păuca și La Guerche-de-Bretagne sărbătoresc 30 de ani de colaborare

Cele mai citite

Comuna Păuca (județul Sibiu) și localitatea La Guerche-de-Bretagne (Franța) au construit una dintre cele mai trainice și mai active colaborări între două comunități rurale din România și Franța.

De peste 30 de ani, cele două comunități sunt înfrățite și colaborează prin schimburi de experiență în domenii precum administrație, dezvoltare durabilă, agricultură, protejarea mediului sau cultură.

În cadrul acestui parteneriat, o delegație din Comuna Păuca, condusă de primarul Niculae Dancu, a participat zilele trecute la o vizită de lucru în comuna La Guerche-de-Bretagne și în regiunea Ille-et- Vilaine din Franța. Membrii delegației din Păuca, care fac parte din Asociația de Prietenie Păuca – La-Guerche-de-Bretagne, au fost preluați și cazați de familii din comuna franceză, iar timp de peste o săptămână au experimentat tradițiile, cultura și gastronomia locală.

„Am fost onorați să fim oaspeții prietenilor noștri din La Guerche-de-Bretagne, care ne-au primit cu mare căldură și ospitalitate în mijlocul comunității lor. Vizita noastră în Franța și-a propus să consolideze și să dezvolte parteneriatul dintre cele două localități rurale. Aceasta este una dintre cele mai vechi și mai active colaborări româno-franceze, fiind totodată și o dovadă a modului în care trebuie să construim astfel de parteneriate în Uniunea Europeană. Europa promovează unitatea în diversitate, ceea ce înseamnă că trebuie să interacționăm unii cu alții pentru a ne cunoaște tradițiile, obiceiurile și cultura, astfel încât să putem trăi împreună în armonie”, a spus Niculae Dancu, primarul comunei Păuca.

Înfrățirea dintre Păuca și La Guerche-de-Bretagne este una dintre cele mai vechi din România, primele contacte între cele două comunități având loc încă din anul 1990. În cei peste 30 de ani, cele două comunități au desfășurat și schimburi de experiență în domenii diverse.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect