17.4 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

Peste 160 de elevi au început azi școala în clasele Continental de Învățământ Profesional Dual

Cele mai citite

Peste 160 de elevi au început azi școala în clasele Continental, la Liceul Tehnologic „Independența” și Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu.

60 dintre aceștia încep astăzi clasa a IX-a și se vor califica în domeniile „Electronist Aparate și Echipamente” sau „Electromecanic Utilaje și Instalații Industriale”, în cadrul a două noi clase Continental.
Elevii au oportunitatea de face practică (de la 5 săptămâni în clasa a IX-a și până la 18 săptămâni în clasele a X-a și a XI-a), în cadrul locației Continental din Sibiu, atât în zona de producție cu tehnologie de ultimă oră, cât și în cadrul Centrului de Instruire Tehnică Continental, format din trei laboratoare dedicate calificării în sistem dual, special concepute pentru pregătirea elevilor.

banner
banner
banner
banner

Pe lângă bursele oferite elevilor de către Continental, plata cazării în internatele celor două licee, transport, subvenție pentru masă pe perioada practicii, alte premii școlare, compania se asigură că elevii au un mediu adecvat învățării și aplicării cunoștințelor teoretice continuând investițiile în modernizarea laboratoarelor și sălilor de curs din cadrul liceelor, precum și a laboratoarelor din Centrul de Instruire Tehnică Continental, dedicat dezvoltării competențelor practice ale elevilor.

“La Continental Sibiu, suntem “un oraș într-un oraș”, atât în termen de număr de angajați, cât și în materie de tehnologii, roluri, abilități și competențe. Noi credem într-o creștere sustenabilă, de aceea investim în dezvoltarea viitoarei piețe de muncă, iar o parte foarte importantă din acest demers o reprezintă implicarea noastră în învățământul profesional dual. “Vii la Conti, știi o treabă!” a devenit mai mult decât un slogan, a devenit parte din ceea ce înseamnă Continental Sibiu pentru comunitate și pentru fiecare #PeopleOfContinentalSibiu”, a declarat Lăcrămioara Dărăban, Head of Human Relations la Continental Sibiu.

Până în prezent, au trecut prin sistemul de învățământ dual, clasele Continental, peste 230 de elevi din care 101 au fost deja angajați în cadrul companiei Continental Sibiu pe poziții de tehnician și operator, iar parte dintre aceștia își continuă studiile la seral și au posibilitatea de a deveni ingineri în cadrul companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect