17.4 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

MARATON. Sibiu 100% aleargă pentru Asociația De Poveste

Cele mai citite

La această ediție a Maratonului, Sibiu 100 % și Asociația Produs în Sibiu s-au mobilizat pentru o cauză… De Poveste. O echipă de 20 de oameni se alătură alergătorilor și susținătorilor Maratonului, pentru a fi parte din emulația și starea de bine a ceea ce înseamnă această competiție a generozității.

Pe parcursul celor două zile, 27-28 mai, redactorii și colaboratorii noștri se regăsesc atât între alergători, dar și activând în zona special amenajată pentru Sibiu 100%, în Piața Mare, locul de start al Maratonului.

banner
banner
banner
banner

Sibienii sunt așteptați, așadar, la cortul cu surprize, unde sunt invitați să ne viziteze și unde vor fi întâmpinați cu știri și ziare de ultimă apariție, surprize și, desigur, unde vor avea posibilitatea să își împărtășească impresiile de la maraton cu redactorii noi.

De această dată, alergăm pentru limite sănătoase în relațiile cu cei din jur

Cauza pentru care am decis să alergăm în acest an e cea a Asociației De Poveste care, alături de A.L.E.G. (organizație care de peste 18 ani informează, susține prevenirea și combate violența de orice formă, în activitățile cu tinerii din centrele de plasament), doresc să realizeze un îndrumar cu activități gata de implementat, care să sprijine voluntarii și educatorii din centrele de plasament în lucrul cu tinerii instituționalizați. Îndrumarul va aborda tematici care să răspundă curiozităților și nevoilor tinerilor legate de relațiile sănătoase, limite personale, respectul față de corp, consimțământ și sănătatea reproducerii. A.L.E.G. va forma minim 10 Voluntari De Poveste, astfel încât tot mai mulți tineri să beneficieze de atenția unor specialiști formați în acest sens.

Despre Asociația De Poveste

Asociația De Poveste este o organizație non-guvernamentală, înființată în anul 2017 cu scopul de a sprijini copiii și tinerii din centrele de plasament din județul Sibiu și de a contribui la integrarea lor în comunitate.

Mijloacele prin care își îndeplinește scopul sunt prezența voluntarilor în patru centre de plasament și o căsuță de tip familial, cursuri de dezvoltare personală și orientare profesională, activități de conștientizare a situației copiilor și de implicare activă a membrilor comunității, ateliere de art-terapie și psihoterapie.

În ultimii 6 ani, voluntarii acesteia au fost prezenți constant în centrele de plasament, lucrând în colaborare cu personalul acestora. Au fost și sunt martorii schimbărilor din cadrul centrelor de plasament și a felului în care aceste schimbări afectează întreg ecosistemul din ele.

Asociația se implică activ în dezvoltarea de activități educative destinate copiilor tinerilor, întrucât este mai eficace să se formeze din start atitudini bazate pe respect și comportamente non-violente, decât să se intervină ulterior pentru demontarea tiparelor de violență. Anual, la Sibiu, desfășoară Festivalul Egalității de Gen, ajuns în prezent la ediția cu numărul XVIII. Dintre beneficiari au fost și tineri instituționalizați.

Mai multe detalii despre această cauză, despre Asociația De Poveste și despre cum puteți susține acest proiect, puteți afla accesând: https://maratonsibiu.ro/corp-limite-si-responsabilitati-indrumar-de-sprijin-centre-plasament-23474/

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect