19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Olimpiada de Limba și Literatura Română a ajuns la epilog

Cele mai citite

Sâmbătă, la ora 15.30, la Sala Thalia a avut loc festivitatea de premiere a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru liceeni, competiție a excelenței desfășurată între 19-22 aprilie la Sibiu.

Gazda festivității, ca și a momentului de deschidere, a fost inspector școlar Ioana Negrea. După un scurt moment artistic susținut de un elev al Liceului de Artă, a urmat acordarea premiilor.

Au fost invitați pe scenă să onoreze câștigătorii Prof. Univ. Dr. Andrei Terian, Președintele olimpiadei, Daniel Georgescu, Inspector General în Ministerul Educației și Președintele Executiv al Olimpiadei Naționale, Anamaria Ciobotaru, din partea Comisiei Centrale, Emilian-Marius Novac, Inspector Școlar General Sibiu, Conf. Dr. Radu Vancu.

”Cinste învingătorilor, onoare tuturor participanților!”

Prof. Univ. Dr. Andrei Terian a felicitat concurenții, declarându-i, desigur, pe toți câștigători: ”Sunteți deja câștigători, nu este un slogan. Vă spuneam la deschidere că un critic italian a observat că 99,5% din literatură e una mediocră. Doar 0,5% e literatură valoroasă. Ei bine, voi sunteți deja în cei 0,5% la nivelul elevilor și sunteți deja câștigători. Însă trebuie să vă mai spun un lucru. Cum spune un critic din generația 80, într-o formulă definitorie, competiția continuă”.

Daniel Georgescu, Inspector General în Ministerul Educației, s-a adresat și el celor prezenți, felicitând elevii, gazdele, organizatorii: ”Mesajul e că și atunci când nu reușim așa cum ne-am dorit sau așa cum ne-am propus, nu abandonăm lupta, ci continuăm. Există, fără îndoială, elevi mulțumiți și elevi nemulțumiți de rezultat, profesori mulțumiți și nemulțumiți, dar trebuie să funcționeze speranța într-o viitoare competiție în care, ca la sport, atingem un record, ne depășim pe noi înșine și facem să fie și mai bine. Cinste învingătorilor, onoare tuturor participanților!”

Premiile au fost acordate câte 3 la fiecare nivel de clasă (câte un premiu I, II și III), la care s-au adăugat mențiunile și premiile speciale.

În cadrul evenimentului a fost acordat, pentru prima dată, un premiu special, Vladimir Streinu, în valoare de 2000 de lei, înmânat unei eleve ieșence de către Nicoleta Maier, director al Colegiului Național Octavian Goga din Sibiu.

Sibiul și-a adjudecat un premiu II și un premiu special, ambele premiante fiind în clasa a X-a. De asemenea, au acordat premii speciale Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Revista Transilvania.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect