28.1 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Red Bull Romaniacs revine la Sibiu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Între 26-30 iulie are loc cea de-a 19-a ediție a celui mai dificil hard enduro din lume, Red Bull Romaniasc. Gândit sub sloganul In Madness We Trust, raliul din acest an va debuta, așa cum o cere tradiția, din centrul Sibiului, avându-l la start pe Matthias Walkner, câștigător al Raliului Dakar. Acesta revine la Red Bull Romaniasc cu o motocicletă proiectată pentru deșert.

banner

După pauza forțată de contextul pandemic, o parte semnificativă a celui mai dificil raliu hard din lume revine la Sibiu. Și, de această dată, pare a fi mai imprevizibil ca oricând. Prologul, show-ul urban de pe Bulevardul Coposu din Sibiu, cel care stabilește ordinea de start pentru prima dintre cele patru zile de off-road, se va desfășura pe 26 iulie, finalele fiind programate să înceapă la ora 17.00. Primii care intră pe traseu vor fi cei de la clasa Bronze, iar anul acesta spectatorii vor avea parte de o evoluție inedită. Matthias Walkner, câștigător al Raliului Dakar (2018) și dublu campion mondial de rally-raid, participă la această clasă în șaua unei motociclete KTM 450 Rally Factory, mai precis, același model pe care l-a folosit în deșertul din Peninsula Arabă. Pol Tarres va concura și în acest an cu Yamaha Tenere 700, la aceeași clasă.

Red Bull Romaniasc este cea de-a cincea etapă din acest sezon al Campionatului Mondial de Hard Enduro și este cursa cu cele mai multe națiuni prezente la start: peste 50. Astfel, vor fi prezenți practicanți de enduro atât din Europa, cât și din țări precum Canada, SUA, Afria de Sud, Noua Zeelandă, Fiji, Guatemala, Mexic, Japonia, Coreea de Sud sau Indonezia. La capitolul cei mai mulți concurenți înscriși, Marea Britanie conduce detașat, cu 112 participanți.

În acest an, organizatorii propun și petrecerea unei nopți în stațiunea Rânca (Vâlcea), mai precis între a doua și a treia zi de off-road, ceea ce va determina și rularea motoarelor la peste 2000 de metri altitudine.

Concurenții clasei Gold (care este și cea mai dificilă din raliu) vor ajunge pe trasee noi pentru ei, iar acest lucru ar putea fi un avantaj atât pentru Manuel Lettnebichler (Germania, KTM), care poate câștiga al patrulea titlu în România, cât și pentru legenda Graham Jarvis (Marea Britanie, Husqvarna), cel care anul trecut a fost nevoit să se retragă în urma unei accidentări suferite în cea de-a doua zi de off-road. În lupta pentru Top 5, îi vom mai vedea pe experimentații Wade Young (Africa de Sud, Sherco), Mario Roman (Spania, Sherco), Alfred Gomez (Spania) și Taddy Blazusiak (Polonia, Gas Gas). Trystan Hart (Canada) a făcut o cursă impresionantă anul trecut și este posibil să-l revedem chiar în lupta pentru podiumul In Madness We Trust.

Chris Birch, câștigătorul din 2010 și un rider cu cinci prezențe pe podium, a decis să revină în acest an și va concura la clasa Silver, cu o motocicletă KTM 500 exc. Tot la clasa Silver îl vom vedea și pe sătmăreanul Mani Gyenes, singurul endurist din lume cu 18 finișuri din tot atâtea posibile.

Programul competiției:

Luni, 25 iulie

13.30: Parada Națiunilor – Centrul Istoric Sibiu

13,45: Media Show și Conferință de presă – Bulevardul Coposu, Sibiu

Marți, 26 iulie:

07.30: Calificări Prolog – Bulevardul Coposu, Sibiu

16.00: Calificări clasa Gold – Bulevardul Coposu, Sibiu

17.00: Finale Prolog – Bulevardul Coposu, Sibiu

Miercuri, 27 iulie

Prima zi de off-road

Joi, 28 iulie

A doua zi de off-road; se ajunge la Rânca

Vineri, 29 iulie

A treia zi de off-road; se revine la Sibiu

Sâmbătă, 30 iulie

Ultima zi de off-road

11.00: Sosise – Dealul Gușteriței

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect