-2.8 C
Sibiu
miercuri, decembrie 6, 2023

Biserica Armeano-Catolică din Dumbrăveni va fi consolidată și restaurată

Cele mai citite

Biserica Armeano-Catolică din Dumbrăveni va fi restaurată în perioada următoare, a anunțat pe Facebook Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice.

Parohia Armeano-Catolică Dumbrăveni împreună cu partenerii săi de proiect anunță că a fost inițiat proiectul de consolidare, restaurare și punere în valoare a bisericii „Sfânta Elisabeta” din Dumbrăveni.

În perioada martie – decembrie 2023, echipele de specialiști și experți realizează studiile și cercetările necesare pentru întocmirea primei faze de proiectare – faza documentației de autorizare a lucrărilor de intervenție.

Biserica armeano-catolică “Sfânta Elisabeta”, monument istoric de categorie A, reprezintă un exemplu important de arhitectură barocă pentru zona de sud a Transilvaniei, cu o vechime de peste 230 de ani, mărturie a efortului susținut de comunitatea armeană din Dumbrăveni.

Pentru comunitatea armeană din Dumbrăveni și din Romania, biserica „Sfânta Elisabeta” constituie deja un simbol, fiind una dintre cele mai mari si valoroase biserici construite de armeni în diaspora.

Volumul arhitectonic impresionant al obiectivului arhitectural și valoarea componentelor artistice reprezintă relația comunității cu divinitatea la momentul edificării, notează Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice.

Sursa de finanțare a proiectului este Timbrul Monumentelor Istorice gestionat de către Ministerul Culturii prin Institutul Național al Patrimoniului

SURSĂ FOTO: romanianresorts.ro

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Vaccinuri în pandemie: Florin Cîțu a ajuns la DNA

Fostul premier Florin Cîţu s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA, unde procurorii îl vor anunţa că a fost pus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect