20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

Concert Subcarpați și ateliere meșteșugărești, în weekend, în Muzeul din Dumbrava Sibiului

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Weekendul vine în Muzeul din Dumbrava Sibiului cu un concert Subcarpați și ateliere tradiționale meșteșugărești. Acestea sunt programate sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 12, și fac parte din programul „Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă”.
Evenimentele fac parte dintr-o campanie ce promovează ecoturismul și principiile sale, cu accent pe valorificarea patrimoniului local și a resurselor naturale. Muzeul ASTRA este partener și gazdă pentru evenimentele organizate de Centrul Cultural Subcarpați, împreună cu Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”.
Manifestările vor debuta cu atelierele creative, desfășurate între orele 12-18.. În primul rând, este vorba despre atelier ce vizează „Tot ce suflă”, fiind, de fapt, un workshop dedicat introducerii în lumea instrumentelor de suflat, cu posibilitatea de aprofundare.
Un alt atelier ce va avea loc sâmbătă în Muzeul din Dumbrava Sibiului este de „Meșterit instrumente de suflat”, respectiv de fabricare a acestora.
Tot sâmbătă, se vor desfășura și o „Piață de produse tradiționale”, cu standuri de expoziție și vânzare a produselor artizanale, menite să încurajeze micii producători locali și artizani, și atelierul de construcție a bărcilor, constând în realizarea unor machete.
Totodată, va avea loc și o șezătoare, cu un atelier de decorațiuni tradiționale și atelier de cusături și broderii românești.
Nu în ultimul rând, în program vor fi cuprinse și concursuri, precum „Battle Folcloric”, între folcloriști, și competiția sportivă de canoe „Descoperă Rowmania/ România naturală văzută din barcă”.
După ce își vor demonstra priceperile, vizitatorii Muzeului ASTRA vor fi invitați, de la ora 19, la un concert al trupei Subcarpați. Spectacolul va avea loc pe scena amenajată pe lacul din Dumbrava Sibiului, până la ora 22.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect